FONTOS


 

Kolonics a legjobb kenus
Sérülésemet hülyeségemnek köszönhetem

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Riskó Márton, Színes Sport 2001.12.13
--------------------------------------------------------------------------------

Nincs szerencséje mostanában Kolonics Györgynek. A kétszeres olimpiai bajnok kenus nemrégiben betegsége miatt feküdt otthon, a napokban pedig a mátraházi edzőtáborban, focizás közben a jobb belső bokája sérült meg. A keddi baleset miatt szombatig teljesen pihentetnie kellett a lábát, edzés helyett ismét az ágyat nyomta. Az autóvezetés még az edzőtábor utolsó napján is problémát okozott számára, csaknem ott ragadt Mátraházán.

- Végül szombaton, a többiekkel együtt hazatérhettem. Vezetésre még nem volt alkalmas a lábam, így egyik edzőtársam, Kovács Gergely ült a volánhoz. A sérülés egyébként saját hülyeségemből adódott, kellett nekem focizniÖ - mondta Kolonics, aki most kihagyja a futóedzéseket, de a rövid pihenő után már biciklizik és úszik. Amennyire sérült lába engedi.

Gyógyír lehet a számára, hogy a Magyar Külkereskedelmi Bank szokásos év végi díjkiosztóján átvehette az év legjobb kenusának járó díjat, amely az erkölcsi elismerésen túl 750 ezer forint pénzjutalommal is jár. A pénzintézet, amely újabb hosszú távú szerződéssel az athéni olimpiáig támogatja a kajak-kenu szövetséget, ötödik alkalommal jutalmazta meg a sportág legjobb hazai versenyzőit. Kolonics eddig minden évben ott volt a díjazottak között. A jutalmakat férfi és női kajakban, illetve kenuban is a ranglista 1-3. helyezettjei, valamint a legjobb ifjúsági versenyzők és egyesületek vehették át. A kajakosoknál egyébként Vereckei Ákos és Szabó Szilvia kapta az elismerést.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Kolonics György