FONTOS


 

Második diplomája megszerzése előtt a kétszeres olimpiai bajnok
Raftingol a kenus

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: (tamás, szabó), Színes Sport 2001.09.07
--------------------------------------------------------------------------------

Kolonics György (képünkön) káprázatos sorozatot tud maga mögött. A 29 éves kenus évekig csapathajókban versenyzett, egy olimpiai és 12 világbajnoki aranyat lapátolt össze párosban vagy négyesben. Aztán a tavalyi olimpián megtört a jég, egyesben is nyert világversenyen.

Az idei válogatóviadalokon nem vesztett a lendületéből, csak nyert és nyert, aztán a nyár közepén megrendezett Európa-bajnokságon is győzött 500 méteren. Jó formában várta a poznani világbajnokságot, ahol 500-on második, 1000-en harmadik lett.

- Igyekeztem, de most ennyi sikerült - értékelte teljesítményét a kétszeres olimpiai bajnok. - Nem vagyok csalódott, de ha van ennél jobb eredmény is, miért ne azt célozzam meg? Ezeknél az érmeknél van fényesebb, mégpedig az arany. Az ötödik sem azért jött a világbajnokságra, hogy ötödik legyen, mindenki győzni akar.

Kolonicsból nem a keserűség szól, még másfél hét pihenője van, aztán elkezdi a felkészülést a következő idényre. Nyugodtan vághat neki a következő verseny-évadnak és a következő világbajnokságnak, mert pénz-ügyi támogatói továbbra is hűségesen kitartanak mellette. A felkészülés első időszaka viszonylag könnyebb lesz, október elején beiktat egy néhány napos szlovéniai utazást, ahol a raftingolás - amolyan vadvízi túraforma ez, nem is veszélytelen - lesz a program. És persze a tanulmányait sem hanyagolhatja el, második diplomájának megszerzésére készül, a Külkereskedelmi Főiskola marketing-kommunikáció szakán végzős hallgató.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Kolonics György