FONTOS


 

Eddig "csak" olimpiát nyert egyes hajóban
Praktikus Kolonics

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: (tamás), Színes Sport 2001.07.18
--------------------------------------------------------------------------------

Kevés sportágról mondható el idehaza, hogy szinte tobzódunk a jó versenyzőkben. A kajak-kenuról igen. Éppen ezért Angyal Zoltán szövetségi kapitány úgy döntött, hogy ezentúl a világversenyeken egy versenyző csak három számban indulhat.


Kolo már egy kicsit a vb-esélyeken is mereng

Ezért aztán a nemzetközi szinten erős, de itthon mégis csak a második vonalhoz tartozó versenyzők is szóhoz juthatnak az Európa- és világbajnokságokon. És a világklasszis kenus Kolonics György is ezért indulhat csak három számban. Emlékezetes, hogy 1995-ben a duisburgi vb-n Kolonics világcsúcsot állított fel páros társával, Horváth Csabával együtt: öt aranyat nyertek. Kolo azóta a párosról átnyergelt az egyesre, tavaly 500 méteren egyesben nyert olimpiát. Eb- és vb-címet azonban még nem nyert egyes hajóban:

- Fogalmam sincs arról, hogy most, a milánói kontinensbajnokságon sikerül-e - mondta Kolonics. - A sűrű versenyprogram, a válogató és a pótválogató miatt nem tudtunk rákészülni az Eb-re, és azt sem tudjuk, hogy az ellenfeleink hol tartanak a felkészülésben.

Kolo praktikus ember lévén azt hozza ki magából olasz vízen, amit tud. Számára azonban az augusztus végén rendezendő vb fontosabb.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Kolonics György