FONTOS


 

Kolonics még nem döntött
Utolérték önmagukat

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Színes Sport 2001.01.03
--------------------------------------------------------------------------------

November óta tart a kajakosok és kenusok felkészülése, a téli alapozás. A versenyzők nagy része a megszokott környezetben edz. A válogatottak január második felében Ausztriába utaznak síelni, majd márciusban meleg égövi táborozásra kerül sor.

- Kedden reggel már futottam, tehát nem sokat hagytam ki az ünnepek miatt - árulta el a kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György. - Síelni valószínűleg nem megyek, mert nem igazán tudok, viszont szívesen vennék részt a január végi mátraházi futó és erőfejlesztő táborozáson. Azt még nem tudom, hogy milyen számokban fogok idén versenyezni, mivel csak a vízre szállás után derülnek ki az erőviszonyok. Az biztos, hogy jól meg kell fontolni, mit vállalok. Tavaly például bebizonyosodott, hogy mennyivel könnyebb egyetlen számra felkészülni, mint többre.


Kolonics György még egyedül készül

Az olimpián rendkívül sikeres férfi kajakos csapat csakúgy, mint a válogatottak jelentős része, a hazai edzések után január második felében sítáborba utazik.

- Folyamatos terhelés mellett mostanra eljutottunk odáig, hogy utolértük magunkat, "csúcsra járatva" edzünk - mondta Sári Nándor, aki tavaly az Év edzője címet érdemelte ki a sportújságírók szavazásán. - Három hét itthoni alapozás után síelünk, majd megint egy keményebb szakasz következik, amit valószínűleg Mátraházán zárunk le. Elképzelhető, hogy márciusban Győrbe utazunk, lehet, hogy ott is szállunk vízre. A csapat teljes, mindenki marad. A korábbi évektől eltérően idén szeretnénk résztvenni egy-két Világkupa-versenyen, de ezekre valószínűleg csak saját erőből tudunk majd elutazni.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Kolonics György