FONTOS


 

A KSI-s fiatalok ösztönzőleg hathatnak rá
Storcz Tóthnál tréningezik

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: GG, Nemzeti Sport 2002.11.07
--------------------------------------------------------------------------------

Storcz Botond, a Sári Nándor edzette csapattól a világbajnokság után elküldött kétszeres olimpiai bajnok klasszis novembertől a KSI-nél dolgozó Tóth László irányításával készül. "Nem éltem meg drámaian a csepeli búcsút, noha furcsállottam, hogy olimpiai bajnok létemre elküldenek – mondta Storcz Botond.

– Egy hónapig szinte kizárólag a tanulásra összpontosítottam, és fizikailag csupán heti három-négy futóedzéssel tartottam karban magam. Kézenfekvő megoldásnak tetszik, hogy Tóth Lászlónál folytassam: Bártfai Krisztián mellett kiváló ifjúsági és utánpótlás kajakosok alkotják a csapatot, és a lelkes fiatalok bizony jobban pörögnek, mint a sokat megélt felnőtt versenyzők.”

Tóth Lászlónak persze Storcz feltüzelése önmagában is kihívást jelent, ráadásul már nem először vállalkozik efféle feladatra: "Örülök, hogy Botond nálam készül, igaz, Budapesten kevés választási lehetősége maradt. A Gyulayval, Bártfaival eltöltött idő számomra sok tapasztalattal szolgált, és ezúttal Storcz is pontosan tudja, hogy mi a feladata, tisztában van azzal, hogy két jó éve még mindenképp lehet, amelynek az athéni olimpia méltó lezárása lehetne.”
Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK