FONTOS


 

Mol 5. síkvízi kajak-kenu Európa-bajnokság, Szeged
Kovács három számban indulhat Szegeden
Horváth Gábor: kedvező orvosi szakvélemény


Pontosan két hét múlva kezdődik Szegeden a Mol 5. síkvízi kajak-kenu Európa-bajnokság, s noha válogatóversenyekre már nem kerül sor, egyelőre nem végleges a magyar csapat összetétele. Némileg kérdéses Horváth Gábor sorsa és a női csapat összetétele.


Az MTK-s Kovács Katalinra két olimpiai távú szám vár Szegeden
Angyal Zoltán szövetségi kapitány a napokban konzultál a Dunavarsányban edzőtáborozó férfi- és a Szolnokon készülő női válogatott szakági trénereivel, továbbá megvárja az orvosi szakvéleményeket is, és majd jövő hét szerdán terjeszti az elnökség elé, kinek, milyen számban adna indulási lehetőséget.
Horváth Gábor részvételéért Angyal kezeskedne, ám a döntés jelenleg a kézspecialisták kezében van ... Érthetőbben: a Honvéd-Westel olimpiai bajnokának alkarját az elmúlt hét végén egy üvegajtó hasította fel. Ideg- és ínszalagsérülései ellenére azonban elképzelhető, hogy ott lesz az ezres és kétszázas négyesben. "Csapatorvosunk, Dobos József és a Sportkórház kézspecialistái konzultáltak a műtétet végző Brenda Zsolttal, aki amondó volt, a jövő hét elején újra lapátot ragadhatok - újságolta boldogan Horváth. - Remélem, csütörtökön a kontrollon ezt személyesen is közli majd velem. Addig is futok, mint Forrest Gump, és ma már a súlyzót is emelgettem gipszsínbe tett kezemmel."A pozitív szakvélemény kissé elcsendesítette a varsányi táborban Horváth helyettesét keresők hangját, következésképp újra bizakodóbbak az olimpiai bajnoki címvédő ezres és a vb-aranyérmes kétszázas kvartett tagjai.
A női szakágban a válogató óta a duisburgi Világkupa történései és Fábiánné Rozsnyói Katalin megérzései alakítják a csapatot. A Németországban mindhárom olimpiai számban győzelmet arató Kovács Katalin - legfrisebb infomációink szerint - "csupán" három számban indulhat az Eb-n. Ötszázon egyesben és négyesben, ezer méteren pedig szintúgy szólóban kajakozhat. Az ezres párost a versenyprogram sűrűsége miatt, egy órával egyesbéli indulása után nem vállalhatja; ötszáz párosban pedig - a Vk-n meghúzott átmeneti, ellenfeleket megtévesztő csere után - visszaadja Bóta Kinga előtt elfoglalt helyét a világ- és Európa-bajnok
Szabó Szilviának. Kétszáz párosban pedig Kovács majd a vb-n indul, hiszen a második válogató megnyerése e számban az augusztusi, sevillai világversenyen való részvételre jogosítja.

GG, Nemzeti Sport 2002.07.04.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK