FONTOS


 

Világklasszisok, akik nem nyerhetnek olimpiát

Pénteken a Társalgó vendége volt a közelmúltban Szegedre igazolt Hegedűs Róbert, Fehérvári Vince kajakkettős. A számtalan sikert arató párosnak legnagyobb bánatára nincs olimpiai aranyérme, hogy miért, arról is beszéltek a Társalgóban. Ennek ellenére a Hegedűs, Fehérvári páros nem búslakodik, erről bárki meggyőződhet a beszélgetést olvasva.

[origo]: Sziasztok, miért is vagytok most vendégek? (nosoza)

[kajakosfiúk]: Nem nyertünk mostanában semmit, viszont elhagytuk Budapestet, mind a hárman átigazoltunk Szegedre, ez a közelmúlt...


Hegedűs a raftingot is kipróbálta
[origo]: Átigazoltatok Szegedre, de miért? Nem kerültök ki a (fővárosi) vérkeringésből? (bungle)

[kajakosfiúk]: Átigazolunk, mert jobb lehetőségeink vannak Szegeden, de minden marad a régiben, Budapesten fogunk továbbra is edzeni.

[origo]: Ha Budapesten készültök továbbra is, mi a Szeged, mi nektek a Szeged? S Ti kik vagytok a Szegednek? (bungle)

[kajakosfiúk]: Van néhány kötődésünk Szegedhez, többek között rokoni szálak fűznek oda, egyetemisták vagyunk Szegeden, és ők csábítottak minket oda, mert szeretnének egy erős csapatot kialakítani. És még egy kellemes emlék is fűz oda minket, Szegeden nyertünk két világbajnoki címet is, az első Mo.-on szervezett kajak-kenu vb-n.

[origo]: Remélem, tudjátok, hogy tegnap megváltozott a Szegedi Vízisport Egyesület neve, ezentúl Démász-Szegedi VE néven indultok:) Szóval újabb szponzort sikerült megnyerni, ami azért nem rossz dolog... (Guest01922)

[kajakosfiúk]: Én nem tudtam róla, most hallom először... az hogy újabb szponzor van, annak csak örülök.

[origo]: Ki döntötte el, hogy ezt a sportot űzzétek? Apu, anyu, avagy ti? (nosoza)

[kajakosfiúk]: Engem a haverok csábítottak, de a döntés az enyém volt (Róbert).

[origo]: Hány éves korotokban kezdtétek? (tevglo)

[kajakosfiúk]: 9 (Róbert), 12 (Vince).

[origo]: Példaképek? Akár sportágon belül, akár általánosságban. (bungle)

[kajakosfiúk]: Nekem Darnyi Tamás, nagyon nehéz megcsinálni azt, hogy nem kapsz ki világversenyen hosszú éveken keresztül. (Vince) Nekem nincs konkrét példaképem, világversenyeket figyelve mindig akad valakik akinek a személye példakép lehet...

[origo]: Két hét múlva lesz az országos bajnokság. Milyen számokban indultok? (Guest01922)

[kajakosfiúk]: Kajak 1, 2, 4-es 200 m. A hosszabb távok még alakulóban vannak...

[origo]: Áruljátok már el, hogy valaha is jártatok-e konditerembe, vagy csak attól a pár perc edzéstől cseperedtek izmaitok? (bungle)

[kajakosfiúk]: Elég sűrűn, majdnem minden nap kondizunk.

[origo]: Na ez az amire azt mondom, hogy hiszi a piszi... (Guest00976)

[kajakosfiúk]: Küldd ki ránk a doppinglabort!

[origo]: Én is nagyon sokat kondizom. Mennyit nyomtok fekve? (Heim)

[kajakosfiúk]: Én 150-et. (Vince) Fénykoromban még 165-öt is nyomtam. :) (robi)

[origo]: Robi! Hány éve múlt el a fénykorod? (Heim)

[kajakosfiúk]: Kb. 1, de lehet hogy még el se jött!:)

[origo]: Gratulálok eddigi sikereikhez, éremkollekciótokhoz! Amiből talán az olimpiaiak hiányoznak... (bungle)

[kajakosfiúk]: Sajnos a 200 még nem olimpiai szám, de talán a következőre felveszik... bár nem fogják... ez nekünk is fájó pont...

[origo]: Mi a véleményetek a szövetségek idei támogatásáról? Mondjuk kajak kontra foci, eredményesség kontra szélhámosság tekintetében. (bungle)

[kajakosfiúk]: Botrányos. Nem lehet egy kalap alá venni, meg se közelíti a labdajáték népszerűségét, reklámértékét, stb. nyilvánvalóan kevesebb pénz is van. (Róbert) Nincs igazán véleményem erről, nem foglalkozom ezzel. (Vince)

[origo]: Sosem értettem, amikor nézlek titeket a TV-ben, hogy miért nem körbe-körbe mentek, amikor csak egy oldalon eveztek? (Guest91386)

[kajakosfiúk]: Összekevered a sportágat, mi kajakosok vagyunk, nem kenusok. Egyébként a kenusok tudnak lapáttal kormányozni...


Fehérvári (j): "egyre öregebbek vagyunk..."
[origo]: Vissza az olimpiához... Szerintetek hogy' lehet az, hogy a 200 m nem ötkarikás táv? Most, amikor a TV-közvetítéshez igazodnak a sportágak, s nem fordítva. Nem értem. (bungle)

[kajakosfiúk]: Szerintünk is sokkal látványosabb egy 200 m mint az 1000. A nemzetközi szövetségben sok idős ember van, s nehezen változtatnak szerintem...(Vince)

[origo]: Úgy tudom, a világkupa pénzdíjas. Nem fájó, hogy ezeken nem igazán tudtok elindulni idén? Volt már olyan, hogy rögtön Magyar Bajnoksaggal kezdtétek az idényt? (Guest01922)

[kajakosfiúk]: A mi pályafutásunk alatt nem volt, hogy magyar bajnokságon kezdünk, ez is a pénzhiány következménye, hogy a bajnokság - ami a vb után került volna megrendezésre - anyagi okok miatt elmaradt és az évadnyitó verseny idején rendezik... És az, hogy nem indulunk világkupákon, nem igazán a pénz miatt baj, hanem mert nem tudunk versenyezni eleget nemzetközi versenyeken.

[origo]: Jól lehet a kajakkal keresni? (tevglo)

[kajakosfiúk]: Éldegélni lehet belőle, ha az ember világversenyeket nyer és van szponzora, de tartós egzisztenicát teremteni nemigen lehet. A nagy üzlet az olimpia...

[origo]: Mennyire van jelen a dopping a kajakban? Mennyire szigorúak az ellenőrzesek? Mert én még nem hallottam olyan versenyzőről, aki lebukott volna, ami azért kissé hihetetlen. (Guest00976)

[kajakosfiúk]: Midnen válogató és nemzetközi verseny után van doppingvizsgálat, ahol eddig nem bukott le még senki. (Vince) Szerintem komolytalan az a doppingvizsgálat ami főleg itt Mo.-on folyik, bevezetném a érvizsgálatot is, sokkal rendszeresebben. Az, hogy mennyire van jelen a dopping ebben a sportágban, fogalmam sincs, pont emiatt, mert még senki nem bukott le, ami számomra is hihetetlen. (robi)

[origo]: Én is tudom, hogy mennyit edzenek a kajakosok, de mindig vannak olyan emberek akik hajszállal maradnak le a versenyeken, és ha emberileg gyengék, akkor hozzá fognak nyúlni a szerekhez, mert nyerni akarnak. És ez független attól, hogy milyen sportról beszélünk, ez emberi tulajdonsag. (Guest00976)

[kajakosfiúk]: Van benne valami. (Vince) Attól függ kinek mit jelent a sport. Nekünk nem jelenti a mindenáron való nyerés vágyát, egyre jobban megbecsüljük azt, hogy egészségesek vagyunk és maradunk is. (robi)

[origo]: Egészségesek vagytok? S maradtok-e azok? Élsport - egészség, nem nagyon fér össze. (bungle)

[kajakosfiúk]: Most annak érezzük magunkat, de valószínű, mert később jönnek ki az élsport következményei. (Vince)

[origo]: Ha betegek vagytok elmentek orvoshoz, vagy öngyógyítók vagytok? (K2)

[kajakosfiúk]: Én akkor megyek, ha már visznek. (robi) A végső esetben, vagy közvetlenül versenyek előtt, ha baj van. (Vince)

[origo]: Megint nagy mizéria volt az új hajók körül. Ti kaptatok újat, vagy van rá kilátás? Vagy ti a régivel is lepipáljátok a németeket mondjuk az Eb-n? (Guest01922)

[kajakosfiúk]: Szponzorál minket egy portugál hajóépítő, ennek nagyon örülünk, mert sokba kerülne megvenni az új hajókat. Most legalább nem foghatjuk a hajóra, ha kikapunk.. :)

[origo]: Arról már én is hallottam, hogy van, aki szivattyút szerel a hajójába és menet közben pumpálja ki vele a vizet, ami állítólag tilos. Ti is csináltok ilyesmit? (K2)

[kajakosfiúk]: Ezt a maratonisták használják és a motoros tényleg tilos. (Vince)

[origo]: Szoktatok sírni a dobogón? (K2)

[kajakosfiúk]: Nem. Egyszer majdnem bőgtem, csak rájöttem, hogy ciki. (Vince)

[origo]: Egy barátom így jellemezte a dobogó 3 fokát: 1. helyezett=ég, 2. helyezett=föld, 3. helyezett=fizesd ki a repülőjegyed. Egyetértetek ezzel a mondással? (Guest62411)

[kajakosfiúk]: A kajak-kenuban sajnos így van.

[origo]: Mit szeretnétek még nyerni? Van hiányérzetetek? (bungle)

[kajakosfiúk]: Idén világbajnokságot és Eb-t, egyszer egy olimpiát, csak egyre öregebbek vagyunk... (Vince)

[origo]: Meddig lehet kajakozni, 30? (tevglo)


Hegedűs nem tudja, mit tesz miután visszavonul, Fehérvári
utazni fog
[kajakosfiúk]: Tovább, már a mostani olimpián is nagyon sok 30 fölötti versenyző nyert... a legidősebb olimpiai bajnok asszem 43 éves...

[origo]: Miért, ki a legidősebb olimpiai bajnok kajakos? (Guest62411)

[kajakosfiúk]: Valamelyik újzélandi... :)

[origo]: Mit tanultok? Mivel szeretnétek foglalkozni "azután"? (bungle)

[kajakosfiúk]: A szegedi TE jogi karán tanulok, hogy mi lesz később, fogalmam sincs... (robi)

[origo]: Hobbikra van idő? (tevglo)

[kajakosfiúk]: Kevés, inkább ősszel meg télen. (Róbert) Az én hobbim egy kicsit időigényes, mivel az utazás az, és versenyek miatt nem igazán jut rá idő... (Vince)

[origo]: Mi a következő úticélod, hova mész legközelebb nyaralni? (Guest62411)

[kajakosfiúk]: Ázsiát nagyon szeretem, Laoszt, bár nem tudok róla semmit. (Vince)

[origo]: Vince, az igaz, hogy egyszer Japánban voltál, ahol kajakosokat is tanítgattál, aztán végül megnyertél egy versenyt, ahol négyesek voltak az ellenfeleid?:) (Guest01922)

[kajakosfiúk]: Igen, ez igaz. Egyébként többször voltam Japánban, idén is tervezem, hogy kimegyek újra. Minél többet edzem velük, annál nehezebb megverni őket.

[origo]: Hány kalóriát szoktatok enni naponta? Vitaminokat esztek meg ilyesmit? (Heim)

[kajakosfiúk]: Soha életemben nem számoltam, azt eszem amit szeretek, és annyit, hogy jóllakjak. Természetesen vitaminokat és fehérjét, egyéb kiegészítőket szoktunk enni. (robi)

[origo]: Jóban vagytok más sportágak élsportolóival, vannak köztük barátaitok? (Heim)

[kajakosfiúk]: Rengeteg barátunk van, leginkább rendezvényeken találkozunk velük, én a legtöbb élsportolót Atlantából ismerem, azóta is tartom legtöbbjükkel a kapcsolatot. (robi) Én 2 éven keresztül kaptam a Sydney Klubtól egy autót, hogy megkönnyítsék az életemet, és én onnan ismerek nagyon sok élsportolót. (Vince)

[origo]: Kikkel vagytok jóban a válogatottban? Kik a jó fejek? (Guest00976)

[kajakosfiúk]: Nekem senkivel semmi bajom. (Vince) Mindenkivel jóban vagyunk, jófejek... Pulai és társai, totál idióta csapat.. (robi)

[origo]: Néztétek az olimpián a kajak-kenu döntőket? Előzetesen hány aranyat tippeltetek? Okozott-e valaki nektek meglepetést? (Guest01922)

[kajakosfiúk]: Élőben csak kevés számot sikerült figyelemmel kísérni, mert egy olyan országban volt, ahol gyér volt a közvetítés. (Vince) Két, max. 3 aranyra tippeltem optimális esetben. Meglepetést Pulai-Novák páros volt számomra. (robi) Nekem a Kolonics György. (Vince) És a lányoktól vártam még legalább ugyanannyit... Az Ákosé (Vereczkei) meglepő volt, bár látva a versenyt viharos a idő eléggé szétzilálta az erőviszonyokat. A Ritától pedig nem volt meglepő szerintem. (robi)

[origo]: Kőbán Ritáról mit gondoltok? (bungle)

[kajakosfiúk]: Nehéz megismerni, mint sportembert tisztelem. (Vince)

[origo]: Figyelemmel követitek a feltörekvő fiatalok eredményeit? Lesznek uj sztárok? (Guest01922)

[kajakosfiúk]: Ezt nehéz megmondani, mert az előttünk kiöregedett generációk is csengették a vészharangot, hogy utánuk már semmi nem lesz és mégis jöttek az eredmények. Szerintem lesznek eredmények. (robi) És persze lesznek sztárok:)

[origo]: Szoktatok focizni? Nekem a kedvencem az Illés Béla. Nektek? (Dexter)

[kajakosfiúk]: Én szoktam, csak nem tudok , egyszer kiment a térdem, azóta egy kicsit óvatosabb vagyok, és nem szeretem a magyar focit. (Vince)
Szoktunk focizni, imádjuk a focit, az Eb-vb-ket, fogadásokat szoktunk kötni csapaton belül, s a Bajnokok Ligáját is végignézzük mindig. (Róbert)


"Kőbán szereplése nem volt meglepő"
[origo]: És az Illés Bélát sem szereted? (Guest62411)

[kajakosfiúk]: Nem. Őt sem. Mint focistát persze.

[origo]: Tudok olyan gyorsan futni, amilyen gyorsan mentek a négyessel? (K2)

[kajakosfiúk]: Sőt, gyorsabban is! (robi) Én biztos nem, idén még nem sikerült futnom. (Vince)

[origo]: Amikor esik az eső akkor esernyővel eveztek, vagy hogy? Ha egyátalán eveztek esőben. (K2)

[kajakosfiúk]: Esőben csak négyesben evezünk, és a második és negyedik ember fogja az esernyőt.

[origo]: Van olyan kajakos, aki nem tud úszni? (bungle)

[kajakosfiúk]: Ismertünk egy ilyet de már nem él.

[origo]: A hajózási jeleket ismeritek? Kell azokat ismerni, ha kajakoztok? (Guest62411)

[kajakosfiúk]: Elvileg kéne, de egyet ismerünk, hogy hol kell átmenni a híd alatt.

[origo]: Én szoktam horgászni néha a Tiszán, és néhány éve egy vízitúrázó csapat elvitte a horgomat és ahelyett, hogy kiszálltak volna és kiakasztottuk volna a horgot, csak hangosan röhögtek rajtam és elszakították a zsinórt. Ti láttatok, vagy hallottatok már hasonlót? (Heim)

[kajakosfiúk]: Ez olyan mindennapos, hogy már nem is röhögünk rajta!:)

[origo]: Vadvízi evezés az Alpokban? (amarok)

[kajakosfiúk]: Egyszer voltam már, ha tehetitek, próbáljátok ki! (robi) Én nem voltam. (Vince)

[origo]: Én azt hallottam, hogy vízi embereknek nem akkora élvezet a rafting, igaz ez? (Guest62411)

[kajakosfiúk]: De nagyon nagy élvezet, egy kívülállónak talán mégnagyobb, de amíg nem próbáltad, addig nincs miről beszélnünk (robi)

[origo]: Milyen kocsitok van? (tevglo)

[kajakosfiúk]: Skoda. (robi) Nekem nincs, éppen kocsivásárláson vagyok. Tudsz egy jót? (Vince)

[origo]: Amúgy milyen autót szeretnél, mi a kedvenced? (bungle)

[kajakosfiúk]: A kedvencem a Volvo és a Mercedes, de nem azt veszek. Ha minden igaz egy Toyota Corollám lesz.

[origo]: Sok nő legyeskedik körülöttetek? Megéri csak a nőkért kajakozni? Vagy csak ezért ne kezdjek bele? (Guest62411)

[kajakosfiúk]: Hány éves vagy? Mert attól függ... (robi) Nőügyekben Robi az illetékes, ehhez sajnos nem tudok hozzászólni :) (Vince) Egyébként nem túl sok... lehetne több is :)

[origo]: Egyébként szoktatok internetezni? (K2)

[kajakosfiúk]: Rendszeresen, de nem lógunk órákat a neten, fórumokra is csak be-bepillantunk. (robi) Én csak levelezek. (Vince)

[origo], 2001.05.04.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK