FONTOS


 

A kétszeres olimpiai bajnokot boldoggá tenné egyetlen szegedi diadal
Kammerer a bika elé is odaállna

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: GG, Nemzeti Sport 2002.03.06
--------------------------------------------------------------------------------

Kammerer Zoltán a közeljövőben egy bikaviador-képző tananyagával és egy húsvéti ünnepekre készülő spanyol fúvószenekar próbarendjével is megismerkedik, ám kétszeres olimpiai bajnokunkat elsősorban mégis az érdekli, hogy Storcz Botonddal kajak párosban visszaszerezze elsőségét. Csak a napokban, március elején szállt vízre a Sári Nándor edzette férfi kajakválogatott, így legjobbjaink egyelőre maguk között sem mérhették fel pontosan az erőviszonyokat.

"Jövő vasárnap utazunk Sevillába, ott már sok minden kiderül - mondta Kammerer Zoltán. - Sári mester egyesben is versenyt hirdetett mindenkinek, s párosban is több egység harcolhat. Természetesen minden számban kész vagyok harcolni a válogatottba kerülésért, ugyanakkor bevallom: mindent háttérbe szorítanék, ha valaki garantálná, hogy júliusban, a szegedi Európa-bajnokságon újra sikerrel szerepelhetnék ötszáz párosban. Partneremmel, Storcz Botonddal az ezres távot is megpályázzuk, ám aki ismer, tudja, hogy nekem a négyes szívügyem. A kvartettben érzem úgy, hogy valóban Magyarországot képviselem. Hiába tetszik elcsépeltnek, közvetve tízmillió, közvetlenül három másik emberrel osztozni a diadal örömében egyszerűen fantasztikus."

A csapathajók tesztelése már Spanyolországban megkezdődhet, jóllehet, Kammerer nem a legnagyobb örömmel utazik el három hétre Andalúziába. "Nem a párharcoktól félek, a legfőbb gondom, hogy nekem általában már két nap után honvágyam van. Most különösen nehéz lesz elviselni a távollétet, hiszen ha tehetném, minden szabad percemet januárban született Gergő fiammal tölteném. Az edzőtábor persze kiváló lehetőség, elvégre az augusztusi vébének otthont adó pályán gyakorolhatunk. Annyi szent, a víz borzasztó rossz Sevillában, ugyanis a tó mindkét oldalát lebetonozták, felevező sáv nincs, így ha sokan vannak a vízen, olyan hullámokat vetnek a hajók, hogy síkvízi viadalnak csak a kiírás alapján nevezhető az ott rendezett regatta."

A vízzel - bárhol is hullámozzon - akad még egy apró gond, kiválóan viszi a hangot: "A szállásunkkal átellenben márpedig tíztől éjfélig egy fúvószenekar gyakorol, igaz, bennünk van a hiba, mert rajtunk kívül nincs ember, aki már ilyenkor aludni akar Dél-Spanyolországban. A sikeres vébészereplésért persze mindent megteszünk, no és sose legyen rosszabb dolgunk, mint egy délszaki edzőtáborozás, ahol gyönyörű napsütésben kajakozhatunk."

Kammerer odakint egy különleges kiegészítő sportottal is megismerkedhet: "Tavaly gyakran bekukkantottam a közeli torreádortanoda óráira, persze szigorúan csak megfigyelőként. Elképzelhető, hogy az idén odaállok egy piros keszkenővel egy műbika ellen."

A kendőzetlenül vállalt célról már beszélt: július 21., Szeged, K-2 500 méter, döntő.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kammerer Zoltán