FONTOS


 

Sajtótájékoztató Szponzori szerződés
Bárdosi és Kammerer: folytatás segítséggel

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: (borbély-gadácsi), Nemzeti Sport 2001.02.09
--------------------------------------------------------------------------------

Két népszerű sportember, a kétsze res olimpiai bajnok kajakozó Kammerer Zoltán és a sydneyi ezüstérmes birkózó, Bárdosi Sándor minél eredményesebb pályafutását a jövőben egyéni szponzorok segítik - jelentették be a Charlyn menedzseriroda által szervezett sajtóbeszélgetésen. Kammerer Zoltánt örökifjúnak is nevezhetnénk. A férfi K4 legfiatalabb tagja, de a sportmúltja alapján akár már abba is hagyhatná. Többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok, és még mindig csak 23 éves.


- Engem még mindig csak tehetségek között tartanak számon - jelentette ki Kammerer, a Vivendi friss pártfogoltja.
- Fiatalabb koromban az eggyel nagyobb korosztályban versenyeztem, és nyertem is. Akkor elismerőleg emlegettek a jövő embereként. Amikor négy éve, tizennyolc évesen kijutottam az olimpiára, azzal biztattak, hogy nem most kell neked nyerned, ráérsz avval később is. Az Európa-és világbajnoki győzelmeim után is csak megveregették a vállamat, hogy hatalmas tehetség vagyok. Tizenkilenc évesen, amikor a kajak négyes vezérevezőseként világbajnok lettem, Csipes Feri megjegyezte: "Leszel te még jó vezérevezős!" Ezek után, amikor hazajöttem Sydneyből két arannyal, valaki megállapította, hogy nagy jövő előtt állok. Most már kíváncsi vagyok, mikor mondják már végre, hogy nagyon jó vagyok."

Ehhez az is hozzájárulhat, hogy a szponzori szerződésében szerepel a nyelvtanulásának, és a TF-en való továbbtanulásának a támogatása is.

Az első válogatóversenyre Kammerernek májusig várnia kell, ezzel szemben Bárdosi Sándornak már szombaton jelenése lesz a Ganz-kupán, amelyet a klubja, a BVSC rendez.


- Az idén visszatérek a régi súlycsoportomba, a hetvenhat kilósok közé, ahol korábban országos bajnok, junior-világbajnok és ifjúsági Európa-bajnoki aranyérmes voltam - mondta Bárdosi, aki a Defend Security céggel írt alá egyéves szerződést.
- Az olimpián szembesültem vele, hogy a nyolcvanöt kiló túl erős a számomra. Sydneyi ellenfelem, a török Yerlikaya minimum kilencven kiló volt, szemben az én nyolcvanhármammal, amikor a döntőben megküzdöttünk. Alacsonyabb vagyok a többi nyolcvanöt kilósnál, hosszú időre lenne szükségem ahhoz, hogy beleerősödjek ebbe a súlycsoportba, így maradok egy kategóriával lejjebb. Idehaza már szombaton vár rám a jól ismert vetélytársam, Berzicza Tamás, akivel számtalan meccset vívtunk már. Kettőnk közül csak az egyik utazhat májusban az Európa-bajnokságra, Isztambulba, majd szeptemberben a vébére, New Yorkba. Várom már a meccsünket, addig is nagyon ügyelek a testsúlyomra.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kammerer Zoltán
  Bárdosi Sándor