FONTOS


 

Az olimpiai bajnok Horváth Gábor kézsérülése után elmarad az új páros mecheleni próbája
Kettős törés: a kettes törése

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: GG, Nemzeti Sport 2003.04.25
--------------------------------------------------------------------------------

Olimpiai arany- és ezüstérmes kajakosunk, Horváth Gábor másfél éven belül harmadszor tette tönkre elsőszámú munkaeszközét, a kezét. Ahhoz képest, hogy korábban autójával szaladt egy traktor alá, majd motorral bukott, a három kézsérülés banális baleset is lehetne.


Horváth Gábor okkal fogja a fejét: a Honvéd-Westel olimpiai bajnoka másfél éven belül harmadszor szenvedett kézsérülést
Tavaly télen a kiegészítő sportként űzött jégkorongozás közben tört el kézközépcsontja, majd a válogatók után a kukatároló üvegajtaja szabdalta szét az alkarját. A húsvét hétfőn történt esetről tehet a legkevésbé, ám talán ez érte a legrosszabbkor.
"Az út mellett támaszkodtam a nyitott kocsiajtónál, s egy másik autó közelített. Édesanyám ezért becsapta a sarkig nyitott ajtót, a kezem viszont ott maradt - mondta Horváth Gábor. - Szegény nem tehet az esetről, ám nincs mit szépíteni: a bal kezemen két helyen törött el a kisujjam. Szerdán ambuláns műtéten két dróttal erősítették meg a csontot, gipszsínt kaptam, amelyet a jövő hét közepén egy rugalmasabb, műanyag sínre cserélnek. A felépülésem legkevesebb négy hetet vesz igénybe."
Horváth elmondta, hogy az első retorzióval máris szembesült: Csipes Ferenc, a Honvéd-Westel szakosztály-igazgatója titkárnőjével hívatta fel, aki közölte, fizetését a felére csökkentik. "Pontosan tizennyolc éve vagyok a klub igazolt versenyzője, s ennél komolyabb segítőkészségre, megértésre számítottam. A legjobban persze nem az anyagi veszteség, hanem az elszalasztott lehetőség fáj. Ilyen sorozat után a jövőben nehéz lesz elérnem, hogy feltétel nélkül megbízzanak bennem a társak" - ismerte el Horváth.

A rébusz megfejtése: kiváló kajakosunk a jövő héten először versenyezhetett volna Kammerer Zoltánnal K-2 500 méteren a mecheleni Világkupán, s alkalmasint bizonyíthatta volna, hogy az olimpiai győzelemben partner Storcz Botondnál is jobb hátsó ember. Egyhamar esélye sem lesz hasonlóra, s mindeközben a négyes összeállítása is mind nehezebbé válik. E hajóban szintúgy csak Kammerer helye biztos: Storcz ugyanis ez ideig elzárkózott a kvartettbéli szerepvállalástól, Vereckei Ákos pedig hezitál.
Kammerer most Veréb Krisztiánnal áll rajthoz Belgiumban ötszáz és ezer méteren. "Kemény feladat vár rám: három reménybeli párospartnerem is lenne, de fogalmam sincs, kivel indulok majd a vébén. Storcz ősztől máshol edz, ellenben eddig sikeresek voltunk, Horváth egy időre kidőlt a sorból, de még visszatérhet, Veréb pedig itt van, s Mechelenben meglátjuk, miként lapátolunk együtt..." Az érintett - egyelőre alkalmi - társ, Veréb a következőket mondta: "Számomra ez nagy lehetőség, de ahhoz, hogy tényleg számoljanak ezzel a párossal, már most, az év első regattáján jól kell teljesítenünk."
Kéztördelve várjuk a fejleményeket, bár lehet, hogy most nem ez a legtalálóbb kifejezés ...

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Horváth Gábor