FONTOS


 

Kétszáz tévéadó adja le a magazinműsort
Horváth, a pengés kajakos

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: GG, Nemzeti Sport 2002.08.22
--------------------------------------------------------------------------------

Olimpiai bajnok kajakosunk, Horváth Gábor megint közelebbi kapcsolatba került a pengésekkel. Ezúttal nem vágta el semmilyét, még a szikével sem találkozott (miként az Eb előtt, amikor "háztatási balesete" után ín- és idegvarratokkal hozták helyre sérült kezét). Ezúttal csupán a Gilette World Sport Special televíziós magazin kereste fel a kajakost és a - 200 méteren egymás után háromszor vb-aranyat nyerő - négyesben ülő társait.

A londoni székhelyű produkciós iroda munkatársai egy napot töltöttek Dunavarsányban, hogy megismertessék a világ több mint 200 tv-csatornájának néhány százmillió nézőjét Horváth-tal, Fehérvári Vincével, Beé Istvánnal és Hegedűs Róberttel.
"Megtisztelő, hogy az elképesztően erős magyar válogatottból elsősorban ránk voltak kíváncsiak - mondta Horváth Gábor. - Aranyérmeink persze alighanem segítették a választást, miként az is, hogy épp a sportág leggyorsabb számában arattunk sikereket. Remélem, az ellenfelek is megrettennek, ha látják, milyen munkát végzünk az edzőtáborban. Az időzítés amúgy zseniális: Spanyolországban a jövő héten, azaz a sevillai világbajnokság előtt kerül adásba a rólunk szóló rész."
A felvételen látható lesz a fiúk egyik legembertpróbálóbb tréningje, amelyen az edzői motorost a kajak mögé kötik, s harminc másodperces résztávok erejéig teljes erőbedobással kajakozva húzzák terhüket. A reggelinél még azon hüledezett a stáb, milyen jó étvággyal falatoznak lapátforgatóink, de később láthatták, miért kezdik komoly energiagyűjtéssel a napot. "Nem a motorcsónakhúzás a felkészülés legkellemesebb része, ám tudtuk, hogy a négyhetes edzőtáborban sok szenvedés vár ránk, ha javulni akarunk a világbajnokságig. Az Eb-bronzérem a mi esetünkben csalódást jelentett, s úgy éreztem, a kézsérülésemmel a többiek teljesítményét személy szerint én is lerontottam" - mondta önkritikusan Horváth.
Atlantai ezüst- és sydneyi aranyérmesünk immár újra ereje teljében kajakozik, csupán egy kis allergia nehezíti az életét - a parton, minthogy a Ráckevei Duna-ág közepén viszonylag kevés pollent szippanthat be. "Hiába leszek lassanként a válogatott legidősebb tagja, nem tudom megunni a versenyzést, s még a nehézségek sem szegik kedvemet. Az athéni olimpiáig biztosan folytatom, hisz nemcsak a kétszázas négyessel, az olimpiai távon, vagyis ezer méteren startoló kvartettel is rendre győzelmi eséllyel állunk rajthoz. Igaz, az ezüstökből e számban is kijutott nekem az elmúlt két évben: a poznani vb és a szegedi Európa-bajnokság második helye után Sevillában újra »járna« nekünk az arany."
Még szép - elvégre valóban a legpengésebb kajakosokról van szó.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Horváth Gábor