FONTOS


 

Horváth Gábor 30. születésnapja
Mennyi harminc?

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: MKKSZ 2001.11.15
--------------------------------------------------------------------------------

Az olimpiai bajnok kajaknégyes legidősebb tagja, igazi csapatember, aki több távon, több számban is megállja a helyét. Tizenhat évvel ezelőtt kezdett kajakozni, mára egyértelműen a csúcsra ért, világbajnoki arany- és ezüstérmével ő lett 2001 legeredményesebb magyar férfi kajakosa. Horváth Gábor november 15-én ünnepli harmincadik születésnapját.

Hogyan fogod megünnepelni ezt a szép kerek számot?

Sokan, körülbelül százan jönnek a bulira, amit egy pubban tartok holnap este. Már tizenhat éve kajakozom, úgyhogy a korábbi generáció versenyzői és természetesen a mostani csapattársaim is ott lesznek, és meghívtam az edzőimet is. Jönni fog az öttusázó Balogh Gábor és néhány vízilabdás, akikkel szintén jóban vagyok.

Csapattársaidtól kaptál már valamilyen ajándékot?

Hivatalosan ma van a születésnapom, de péntek estére szerveztem a bulit, úgyhogy ajándékokat egyelőre még nem kaptam. A szombati edzést mindenesetre már szerdán letudtuk, mert hát fáradtan, esetleg másnaposan biztosan nem lenne kedvünk a hétvégi tréninghez.

Ez a harmincas szám mit jelent neked a sportban, a civil életben? Úgy is kérdezhetném, mennyi harminc?

Nem érzem magamat ennyi idősnek, és szerencsére nem is nézek ki annyinak. A külsőm alapján a legtöbben huszonnégy-huszonöt évesnek gondolnak. Szokták mondani, hogy mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát: én fiatalnak érzem magam.

Gondolsz-e a családalapításra?

Tervezem, van barátnőm, építkezek, úgyhogy készülök arra, hogy egyszer családom lesz. Harminc évesen már valóban el kell gondolkodni ezen a kérdésen, azonban amíg sportolok, addig nem szeretnék családot...

Tehát Athén előtt biztosan nem?

Nem valószínű, bár elképzelhető, soha sem lehet tudni. Az az igazság, hogy a munkám és a sport annyira lefoglal, hogy nem lenne időm a családra, legalábbis nem annyi, amennyi szerintem szükséges.

Ha már a sportot említetted, edződ, Sári Nándor nyilatkozta nemrég, hogy jövőre az egységek összeállításánál csak az egyéni teljesítmény fog számítani, nem pedig az, hogy ki melyik hajóban ült eddig.

Ez teljesen rendben van, az egyéni teljesítményemmel egyébként meg vagyok elégedve. Az egységeket tekintve pedig én nyitott vagyok mindenre, szívesen kipróbálom magamat bármely hajóban.

Fotó: Laukó Zotán
Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Horváth Gábor