FONTOS


 

Sydney Klub
Horváth Gábor: "A rendőrök elnézőbbek"

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: (gadácsi), A Színes Sport 2000.09.02
--------------------------------------------------------------------------------

A kajak-kenu válogatott tagjai mostanában igen ritkábban tudják kihasználni a Sydney Klubtól kaptt kocsik előnyös oldalait. Ők már hetek óta inkább vizi járműveikkel száguldoznak a Dunán, amelyeket saját maguk "kézierővel" hajtanak. Pedig szinte valamennyiük FIAT-ja ott áll a dunavarsányi edzőtábor parkolójában, de ha nem mossák le őket a nap végén, bizony poros lesz a féltett autó, és akkor hogy néz ki.

Horváth Gábor, a férfi kajak négyes tagja sem tankolt túl sűrűn az utóbbi időben, pedig "normális körülmények között" rengeteget szokott vezetni.

"A legjobb pillanatban kaptam meg ezt a kocsit, mert a saját autómat ellopták.Budapesti vagyok, így a közlekedésben nélkülözhetetlen számomra a kocsi. A hatalmas forgalomban nehéz, de nem lehetetlen haladni, és az én Puntómmal meg lehet találni az egérutakat. Az autó nagyon él a városi tömegben, fürge, és a cityszervó nagyon megkönnyíti a parkolást."

A kajakos számára a közlekedés nem okoz gondot a városban ezzel a járművel, de nála van még egy rendkívül fontos tényező, a kényelem. Méretei ugyanis kényessé teszik ebből a szempontból. Gábor magassága százkilencvenkét centiméter, súlya kilencvenkét kilogram. Egy ekkora férfi akárhova mégsem fér be.

"Második éve vagyok a Sydney Klub tagja, és a mostani a harmadik kocsim, amelyet kaptam. Az első kisebb volt, nehezebben tudtam benne elhelyezkedni, a lábaim redszerint a nyakam körül fértek csak el. A második már sokkal kényelmesebb volt, de úgy látszik, hogy más is szerette volna élvezni az előnyeit, mert valaki megfújta. Szerencsére azonnal megkaptam a következőt, amelyet most is használok. Ez egy ezerkétszáz köbcentis fekete autó. Színe tökéletesen megfelel az ízlésemnek. A fogyasztása is ideális, hat liternél nem eszik meg többet még városban sem. A rendőrök is elnézőbbek, ha meglátják az emblémát az oldalán. Legutóbb egy szabálytalan előzéskor úsztam meg az esetet egy szigorú "ejnye-bejnyével". A stopos lányoknak is tetszik ez a vagány kis járgány, mert sűrűn integetnek nekem, és ha egyedül vagyok, szívesen fel is veszem őket."

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Horváth Gábor