FONTOS


 

Edzést, mihararabb!
A csepeliek nem kérnek a pihenésből

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Válfi Tamás, Nemzeti Sport 1999.10.13
--------------------------------------------------------------------------------

Egyszerű a helyzet. Az olimpiai és világbajnokokkal teletűzdelt gárda tagjai nem akartak várni a megadott időpontig. Az olimpia közelsége miatt minél hamarabb dolgozni akartak. Senki sem mondta nekik, külön-külön, maguktól döntöttek így. Kolonics György már a múlt héten jelezte, hogy ezen a héten megkezdi a rávezető edzéseket, hétfőtől pedig nekilát a kemény munkának. Akkor azt mondta, megpróbálja rávenni erre párospartnerét, Horváth Csabát is.

Nem kellett sokat fáradoznia. Horváth jött magától, mint ahogy Szuszkó László, Hüttner Csaba és Belicza Béla, meg a többiek is. Kolonics és Horváth a duisburgi öt világbajnoki aranyérem megszerzését követően (1995), vagyis az atlantai olimpia előtt és után sem pihentek sokat. Nem ez a szokásuk. "Korábban azért tudtunk fejlődni és utolérni az öregeket, mert kevés kihagyással végigedzettük az őszt is" - adta meg a siker (egyik) titkát Kolonics. Aki most sem hagyott ki sokat, hiszen a vb, ob, előolimpia hármas erőpróba miatt szinte mostanáig versenyzett. A többiek nem jártak Sydneyben, így nekik több lazítás jutott.

De ebből elegük volt. Az év tizenkét hónapjából, több, mint tizenegyet készülnek, ám edzésre vágytak. Elkezdték. Először ráhangolnak, hétfőtől pedig belevágnak a közepébe. és ha az időjárás engedi, akkor a téli felkészülés is késik, mert Beliczáék addig maradnak a vízen, amíg lehet.


Gyógyul a múlt héten mandulaműtéten átesett négy válogatott kajakos, de nem mindegyik olyan gyorsan, ahogy várni lehetett. Kammerer Zoltán, Veréb Krisztián és Storcz Botond esetében nem volt komplikáció, ha minden jól megy, két hét múlva már óvatosan mozoghatnak. Vereckei ákosnál viszont bevérzett a seb, ismét a kórház lakója lett. Azóta már ő is otthon van, remélhetőleg november elején már tréningezhet.

Ahogy Storcz mondta, az olimpiai felkészülés első lépését a műtéttelmár megtették.

Október 18-án a lila-fehérek megkezdték a felkészülést a következő idényre. Szerdától Kőbán Rita, Barócsi Andrea, Bóta Kinga, Kovács Katalin és Ipacs Endre, valamint az UTE-ban edző, de tiszaújvárosi színekben szereplő Viski Erzsébet és Szabó Szilvia az ausztriai Veldenben ötnapos síeléssel hangolódik rá a téli munkára.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  férfi kenu páros