FONTOS


 

A sikerpárosnak új hajóra van szüksége
Horváth megérti Kolonicsot

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Válfi Tamás, Nemzeti Sport 1999.08.18
--------------------------------------------------------------------------------

+ Miért nem sikerült?

-- Kolonics már hosszabb ideje egyesben is indul, ami önmagában nem nagy gond, mert összehangolhatók az egyes és a páros edzések, ám ő az új irányzatnak megfelelően egyesben a vadonatúj lengyel kenuval lapátol, míg párosban a régi hajó a legmegfelelőbb nekünk -- válaszolta Horváth.

+ Ez nagy gond?

-- Igen, mert Kolonicsnak a két hajóban más és más technikával kell eveznie. Az edzésmunkát idén is ugyanúgy elvégeztük, mint bármikor máskor, csak a technikai kettősség lehet az oka a gyengébb szereplésünknek.

+ Mi a megoldás?

-- Mindenképpen új hajóra van szükségünk. Ha nem lesz új hajónk belátható időn belül, akkor szerintem jövőre sem leszünk jók. Nem lehet az a fő célunk, hogy a hazai válogatókon valahogy kiharcoljuk az olimpiai szereplést, az már inkább, hogy Sydneyben a dobogóra álljunk. Ha nem lesz olyan új hajónk, amelyik technikailag párhuzamosan evezhető a lengyel egyes kenuval, akkor nem sok esélyünk lesz.

+ érthető Kolonics hozzáállása is, hiszen a siker egyesben értékesebb, mint párosban.

-- Nem haragszom én senkire, főleg nem Kolonicsra, megértem, hogy hajtja a becsvágy, hogy egyesben is bizonyítani akar, hiszen párosban már feljutottunk a csúcsra.

Horváth szerint, ha a milánói világbajnokságról úgy térnek haza, hogy a hajókat szállító vontán már rajta van a franciák által készített páros kenu, akkor sokkal tisztábban lehet majd látni a jövőt.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  férfi kenu páros