FONTOS


 

Világ Kupa, Sydney 1999
Hazatért a VK-győztes vízilabda-válogatottunk

Huszonhárom nap után másodszor fogadta pezsgő és ünneplő tömeg a magyar vízilabda-válogatottat a Ferihegyi repülőtéren: kedden délután hazaérkeztek Sydneyből a Világ Kupa-győztesek.

Kemény Dénes szövetségi kapitány elmondta, hogy az elkövetkező egy-két hét röpke pihenője után valósággal szétszélednek játékosai: Kásás, Kiss, Steinmetz és Fodor Olaszországban, Varga, Molnár és Biros horvát klubcsapatban, Vincze Jugoszláviában játszik, csak Kósz, Szécsi, Tóth, Märcz és Vári marad itthon a VK-győztesek közül.

- Legalább örülni fognak egymásnak, ha újra találkoznak - jegyezte meg a kapitány. - Úgy tervezem, hogy miután áttanulmányozom az olasz és a horvát bajnokság menetrendjét meg a nemzetközi kupaküzdelmek programját, legközelebb a jövő év elején tartunk közös gyakorlásokat. Egyáltalán nem leszek nehéz helyzetben, mert az a tapasztalatom, hogy a külföldi klubok, ha csak tehetik, ezer örömmel engedik haza magyar játékosaikat a válogatott edzéseire, mert rendszeresen jobb formában kapják vissza őket.

- Nincs azzal semmi gond, hogy a magyar pólóban szinte örök érvényű az igazság: az ezüstérem kudarc - nyilatkozott Kemény Dénes, a sikerkapitány célozva arra, hogy ő is olimpiai aranyban gondolkodik.

A szeptemberi, firenzei Eb-arany után újfent sikerült Kemény Dénes legénységének bebizonyítania, hogy nincs nála jobb a sportágban. Az olimpiai uszodában a magyarok kétséget sem hagytak afelől, hogy manapság legyőzhetetlenek, így mindenki hasonló folytatást vár el tőlük a jövő évi ötkarikás játékokon is.

[origo], 1999. október 5.

Férfi válogatott
VERSENY

KÉPEK

  Melbourne

 
LINKEK

  Sydney VK 1999