FONTOS


 

Világ Kupa, Sydney 1999
A melbourne-i négyes tornát is megnyerte a vízilabda-válogatott

A jövő héten Sydneyben sorra kerülő Világ Kupa előtt öt nappal az Európa-bajnok magyar vízilabda-válogatott nyerte meg a melbourne-i négyes tornát, miután a csütörtöki döntőben jobbnak bizonyult a körmérkőzéses szakaszban egyszer már legyőzött házigazda ausztráloknál.

Egy negyednyi lassú játék után a második hét percben hatalmas előnyt szerzett a magyar együttes, köszönhetően annak, hogy zsinórban négy emberhátrányt védekezett ki, közben pedig hol létszámfölényes helyzetből, hol akcióból egymás után ötször talált be Denis kapujába. Az összképet némileg rontotta, hogy egy dudaszó utáni szabálytalanságra a görög játékvezető még megítélt egy négyméterest, amivel a vendéglátók szépítettek.

A harmadik negyedben fegyelmezett játékkal, Steinmetz és Vári újabb két emberelőnyös góljával a magyarok "lehűtötték" a 8-5 után már-már vérszemet kapó ausztrálokat, akik azonban - a hazai pálya előnyeivel is élve - az utolsó negyedben mindent elkövettek, hogy ledolgozzák hátrányukat. A két hete 1997 után ismét Európa legjobbjának bizonyuló magyar csapatot azonban négygólos hátrányból az ausztrálok sem voltak képesek megverni. Így a sydneyi Világ Kupa előtt - az Eb-t is beleértve - egymás után ötödik tornagyőzelmét aratta Kemény Dénes együttese.

Magyarország-Ausztrália 10-8 (2-2, 5-1, 2-2, 1-3)
A magyar góldobók:
Kásás, Molnár 3-3, Steinmetz 2, Vári, Fodor 1-1.
A 3. helyért: Jugoszlávia-Görögország 8-6 (3-1, 3-3, 0-1, 2-1)

A Világ Kupa 28-án, kedden rajtol. A magyarok első csoportellenfele Olaszország lesz, majd Jugoszlávia és Görögország következik. A másik ágon Spanyolország, az Egyesült Államok, Oroszország és a házigazda Ausztrália küzd majd az elődöntőt jelentő csoportbeli első két helyért.

[origo], 1999. szeptember 23.

Férfi válogatott
VERSENY

KÉPEK

  Melbourne

 
LINKEK

  Sydney VK 1999