FONTOS


 

Úszó, műugró, műúszó és hosszútávúszó Eb
Hosszútávúszás. A főtitkár szerint Perlaky nem kapitány
Csak Barsi megy az Eb-re

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2004.04.30
------------------------------------------------------------


Csupán egy magyar maratonúszó lesz ott a madridi Európa-bajnokságon (május 12–16.), a tengerentúlon tanuló és tréningező Barsi Claudia képviseli Magyarországot.


Barsi vízbe szállhat Madridban
Mindez szokatlan, hiszen az utóbbi években három-négy honi hosszútávúszó mindig vízbe ment a világversenyeken, más kérdés, hogy nem sok eredménnyel. Barsi esetében sem a dobogó a kérdés, a szakemberek szerint ha 10 kilométeren (ez a legerősebb száma) a legjobb tíz közé kerül, akkor már elégedettek lehetünk.

A helyzete amúgy speciális, hiszen Floridában tanul (ott a román úszósport korábbi klasszisa, Lung Noémi irányítja a tréningjeit), Budapesten él, ám a fehérvári Delfin-Lászlóvill versenyzője. És, hogy fokozzuk, az utóbbi években Perlaky Gábor kísérte el a versenyekre, ám Madridban vele nem találkozhatunk. Hogy miért? Perlaky szerint a szövetség új vezetése döntött így. Ô amúgy tartja, továbbra is ellátja a szövetségi kapitányi teendőket, mindezt viszont cáfolja Cselényi Balázs, az új főtitkár: "Nálunk nincs ilyen pozíció…"

És, hogy akkor ki látja majd el tanácsokkal Barsi Claudiát Madridban? Cselényi szerint Dániel András, a fehérváriak trénere. A helyzet tehát némileg kusza, ami azért is aggasztó, mert két év múlva Magyarországon rendezik a hosszútávúszó Európa-bajnokságot. Ott pedig illene erős csapattal felvonulni. Egy biztos, van honnan fejlődni…

Hosszútávúszó Európa-bajnokság (Madrid, május 12–16.)
Magyar induló
Nők. Barsi Claudia (5 km, 10 km, 25 km)
Kovács Ágnes
VERSENY

LINKEK

  Madrid 2004