FONTOS


 

Úszó, műugró, műúszó és hosszútávúszó Eb 1999
Edzőtáborok, versenyek előtt az úszók


Februártól április elejéig több csoportban külföldi edzőtáborokba vonulnak a július végi isztambuli Európa-bajnokságra, illetve közvetve a jövő évi sydneyi olimpiára készülő legjobb magyar úszók - tájékoztatott hétfőn Ruza József, a Magyar Úszó Szövetség főtitkára.

Az olimpiai bajnokok közül Czene Attila Széchy Tamás csapatával az egyesült államokbeli Phoenixbe, Rózsa Norbert pedig Nagy József irányításával a szintén amerikai Miamiba repül. Kovács Ágnes - Kiss László más tanítványaival együtt - két rövidpályás világkupaversenyt követően Spanyolországban tréningezik majd, és március 27-én és 28-án részt vesz egy nagy nemzetközi viadalon, már 50 méteres medencében.

A Széchy-csapat - Czenén kívül például Zubor Attila és Horváth Péter is - február 17-én kel útra, és a programban ugyanúgy csak edzések szerepelnek majd, mint a Nagy József irányításával 28-án felkerekedő négy úszó esetében. Mind Czene, mind Rózsa számára az az elsődleges cél, hogy sérülések, kihagyások után ismét formába lendüljön. Egyformán április elején térnek vissza, és a 10-11-i hétvégén rajthoz állnak a felkészülés legjelentősebb hazai rendezvényének szánt budapesti versenyen. Mint Ruza József elmondta, a hazautazás utáni viadal a "keletre akklimatizálódás" jegyében történik, hiszen az átállás hasonló lesz az Egyesült Államok - Magyarország viszonylatban, mint majd 2000-ben Budapest és Sydney esetében.

Kovács Ágnes, többek között Batházi Istvánnal együtt, legközelebbi erőpróbaként a február 27-ei és 28-ai gelsenkircheni Arena-fesztiválon, majd egy héttel később az olaszországi Imperiában indul el. A két verseny a 12 eseményből álló rövidpályás világkupa-sorozat két befejező állomását jelenti.

MTI, 1999. február 15.

Kovács Ágnes
VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK