FONTOS


 

Vízilabda Eb 1999
Összeesküvés-elmélet

Horvátország

A horvát pólósok nem titkolják, érmet várnak a firenzei Európa-bajnokságon (szeptember 2--11.). Ezt hangsúlyozta a válogatott Vjeko Kobescsak is, aki a zágrábi Sportske Novostiban nyilatkozott: "Mi is, és a szurkolók is érmet várnak. Jogosan. én is unom már, hogy rendszerint a negyedik helyen végzünk a világversenyeken. Firenzében a negyeddöntős mérkőzés lesz a legfontosabb. Ha ott győzünk, akkor meglesz az érem."
"Nem tudunk arról, hogy létezne Vujasinovics-ügy. Vladimir példamutató ember és kiváló sportoló, aki tovább folytatja a felkészülését a szeptemberi Európa-bajnokságra."

A Jugoszláv Vízilabda-szövetség ebben a kétmondatos közleményben jelezte, hogy mi a véleménye az INA Roma--Florentia olasz bajnoki elődöntővel kapcsolatos doppingügyről, amelyben a mi Benedek Tiborunk és az olasz Vannini mellett éppen Vujasinovics, a Roma jugoszláv légiósa a harmadik főszereplő. (Mint ismeretes, az ő vizeletében állítólag serkentőszert, efedrint talált a kölni laboratórium.). Vujasinovics is megszólalt: "Az olasz sajtó óriási botrányt csinált az ügyből. Remélem, akkor is ilyen részletes írásokat közölnek majd, amikor kiderül, hogy doppingügy nem is létezett" -- vélekedett.

Belgrádban egyébként élnek a gyanúperrel, hogy "sötét összeesküvés" van az ügy hátterében. Nem hivatalos források szerint ugyanis nem véletlen, hogy az olasz bajnokságban éppen a jugoszláv és a magyar válogatott egy-egy kulcsembere "bukott meg", hiszen ez a két gárda a házigazda olaszok legnagyobb ellenfelei közé tartozik majd a kontinensviadalon.

Az olasz szövetség és az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) közben azzal a kéréssel fordult a kölni doppinglaborhoz, hogy minél hamarabb végezze el a B-próbák ellenőrzését, mert augusztus 22-ig valamennyi válogatottnak le kell adnia a név szerinti nevezést az Eb-re.

Optimista plávik

A Jugoszláv Vízilabda-szövetség vezetői biztosak abban, hogy a jugoszláv pólóválogatott érmet nyer a firenzei Európa-bajnokságon (szeptember 2-11.), sőt, nem tartják kizártnak, hogy az aranyérem a plávik nyakában csüng majd. Az optimizmust növeli, hogy a jugoszláv válogatott Hannoverben bejutott a nemzetközi torna elődöntőjébe, ahol Olaszország ellen csatázik majd a fináléért. A csoportmérkőzések első fordulójában Romániát 10-7-re, a második fordulóban Oroszországot 5-4-re győzték le a plávik, Németországgal pedig 10-10-es döntetlent játszottak. érdemes megemlíteni a jugoszláv-válogatott összeállítását is, miután a szakemberek szerint az Európa-bajnoki címvédő magyar-válogatott is összefuthat Firenzében a jugoszlávokkal. Akár éppen a döntőben... Tehát a lista: Jovanovics, Trbojevics, Petrovics, Maljkovics, Savics, Ikodinovics, Vicsevics, Uskokovics, Csirics, Pekovics, Vujasinovics, Vukanics, Kuljacsa.

misur, szondi Nemzeti Sport 1999. szeptember 11-16.

Férfi válogatott
Női válogatott
VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK