FONTOS


 

Vízilabda Eb 1999
Döntősök a Kemény-legények

Férfi vízilabdásaink legyőzték az olaszokat, a nők kikaptak

A magyar férfi vízilabda válogatott az elődöntő második mérkőzésén óriási küzdelemben legyőzte a házigazda olasz válogatottat, és bejutott a kontinensbajnokság döntőjébe.

A mérkőzés eredménye: Magyarország-Olaszország 7-5 (2-1, 2-1, 2-2, 1-1)
Nagyon feszülten kezdett a magyar csapat. Az első találatot az olasz Ghibellini szerezte egy perc elteltével (0-1). A negyed közepéig kellett várni az első hibátlan magyar akcióra, melynek végén Vári egyenlített. A következő magyar gól aztán kicsit megnyugtatta a kedélyeket. Egy megúszás után Kásás lőtte Gerinininek a vezető gól (2-1)

A második játékrészben Silipo emberelőnyből szerezte a hazaiak egyenlítő gólját. A negyed közepén Varga távoli bombája a kapufán csattant. Egy perccel a játékrész vége előtt Kásás, akit egy pillanatra sem hagytak őrizetlenül az olaszok, kiszabadult "fogságából" és óriási gólt lőtt (3-2), fél perccel később pedig a kapu előtt egyedül hagyott Biros növelte kettőre a magyar előnyt (4-2).
A harmadik negyedben Molnár a center posztjáról két védővel a nyakában lőtt egy szemet gyönyörködtető gólt. A következő akciónál Ghibellini volt eredményes. Ezt követően mindkét együttesnél a kapufák játszották a főszerepet. Először Varga lőtt mellé , aztán Angellini találta el a felső lécet. Két perccel a negyed vége előtt Kiss Gergelyt a sapka eldobásáért végleg cserével kiállították, az emberelőnyös helyzetet Silipo használta ki. A negyed utolsó találatát Steinmetz szerezte(6-4).
Az utolsó negyed első gólja Ghibellini nevéhez fűződik, aztán a mieink az ellentámadásnál kettős emberelőnyhöz jutottak, amit Biros használt ki (7-5). Ezt követően higgadtan és nagyon fegyelmezetten tartották meg a két gólos előnyt a magyar pólósok. Az olaszoknak esélye sem volt az egyenlítésre.

- Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de azt tudtuk már a találkozó előtt is, hogy nehéz dolgunk lesz. Négy perccel a vége előtt már éreztem, hogy az olaszok lélekben feladták a mérkőzést, és lemondtak a döntőbe jutásról. A fiúk most nagyon fáradtak, de a szombat esti döntőig kipihenik magukat- nyilatkozta a mérkőzés után Kemény Dénes szövetségi kapitány.
A magyar csapat ellenfele szombaton 21.30 órakor Horvátország lesz. A harmadik helyért Olaszország szombaton 20.15 órától Görögország ellen játszik.

A magyar és a horvát válogatott az Eb-k történetében eddig négyszer találkozott egymással, háromszor nyertek a magyarok és egyszer a horvátok. Döntőben a két csapat még nem szerepelt egymás ellen. A legjobb négy között eddig egyszer játszottak, 1995-ben Bécsben a magyarok nyertek 11-8-ra. A két válogatott utolsó Eb-mérkőzését szeptember 4-én Firenzében, a csoporttalálkozók során Magyarország nyerte 7-6-ra.
Pratoban a női vízilabda Európa-bajnokság első elődöntő mérkőzésén a házigazda olasz válogatott nagy csatában egy góllal legyőzte a magyar válogatottat, így a mieink a bronzéremért játszanak .

Gémes Renáta Internettó, 1999. szeptember 9.

Férfi válogatott
Női válogatott
VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK