FONTOS


 

Benedeket eltiltották
A vízilabdás 8 hónapig nem játszhat

Az Olasz Úszószövetség (FIN) Alfonso Picone ügyvéd vezette fegyelmi bizottsága nyolc hónapra felfüggesztette Benedek Tibor és a doppingteszten elbukott két másik vízilabdázó játékjogát.

A testület a három játékos és a két érintett klub képviselőinek meghallgatása után döntött. A csapatok ellen nem hozott szankciókat.
A fegyelmi bizottság figyelembe vette az enyhítő körülményeket, ezek alkalmazását az Olasz Olimpiai Bizottság doppingbizottsága kérte. Az eltiltást 1999. augusztus 27-től számítják. Benedek csapata, az INA Assitalia Roma bejelentette, hogy fellebbez mind Benedek Tibor, mind a jugoszláv Vujaszinovics ügyében.

A magyar válogatott vezetői és játékosai megdöbbenve és értetlenül fogadták Benedek Tibor eltiltásának a hírét.
A játékosok véleményét Kósz Zoltán csapatkapitány foglalta össze: "Nekünk most kizárólag az Európa-bajnokságra szabad koncentrálnunk. A döntés mindenkit meglepett, mert másfél héttel ezelőtt arról volt szó, hogy enyhítik Tibor büntetését. Nem tudunk mit tenni, nélküle kell minél sikeresebben szerepelnünk az Európa-bajnokságon és három hét múlva Sydneyben, a Világkupán."
/Info:Nemzeti Sport/

Vízilabda Eb 1999
Fölényes győzelem

Magyarország-Németország 15-4

Három perc elteltével már két góllal vezetett a magyar válogatott. Vári távolról, Kiss G. előnyből talált be a német kapuba. Kásás megúszás után, Märcz pedig távoli lövéssel növelte a különbséget.

A második hét percben Reinhardt előbb emberelőnyös helyzetből, majd fél perccel később szép támadás végén vette be Kósz kapuját (4-2). Molnár értékesített négyméterese és Vincze bombagólja után ismét megnyugtató előnnyel vezetett a magyar csapat.
A harmadik negyed közepén Kósz helyett Kovács Z. állt a kapuba, de sok dolga neki sem akadt, mert a magyar védők között a németek csak nagyon ritkán jutottak lövéshez.
A befejező játékrészben már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e tíz vagy annál több góllal legyőzni a teljesen elfáradt német együttest. Végül sikerült, sőt, Székely Bulcsu kivételével valamennyi mezőnyjátékos szerzett legalább egy gólt.

A magyar csapat összetétele: Kósz - Tóth F. 1, Kásás 2, Vári 2, Kiss G. 1, Steinmetz 1, Molnár 1csere: Ma:rcz 2, Varga Zs. 2, Székely, Fodor 2, Vincze 1, Kovács Z.

Németország: Tchigir - Weissinger 1, Politze, Reinhardt 2, Mackeben, Reimann, Tomanekcsere: Kaiser, Schertwitis 1, Zellmer, Wollthan, Ingenlath, Pohlmann.

További eredmények.
A 11. helyért. Szlovénia-Hollandia 8-7
A 9. helyért. Románia-Szlovákia 9-8

Negyeddöntő.
Olaszország-Oroszország 7-6
Horvátország-Jugoszlávia 9-7
Görögország-Spanyolország 7-6

Gémes Renáta, Kínyó Norbert internettó, 1999. szeptember 8.

Férfi válogatott
Női válogatott
VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK