FONTOS


 

Szabad az út Olaszország felé
Zubor tüdőgyulladással kórházba került

------------------------------------------------------------
forrás: SE Nemzeti Sport 1999.11.17
------------------------------------------------------------

Nincs szerencséje Zubor Attilának. Nem elég, hogy az úszószövetség elnöksége néhány nappal ezelőtt alaki hibák miatt elutasította az átigazolási kérelmét (a világbajnoki hatodik helyezett gyorsúszó Horváth Péterrel együtt a Sport Plusz SE-ből szeretett volna a Bp. Honvédba menni), ráadásként most éppen a kórházi ágyat nyomja. Közel negyvenfokos lázzal került be a Sportkórházba -- tüdőgyulladással. A vizsgálat során arra is fény derült, hogy a kiváló sprinter vashiányban szenved (az egészben az a legfurcsább, hogy Zubornak fogalma sem volt róla, ami nem csak az ő hibája...)

Egyszóval Zubor a kórházi ágyat nyomja -- még néhány napig biztosan. Öröm viszont, hogy Olaszországban folytathatja a pályafutását. Mint Veszeli Gábor, a Bp. Honvéd szakosztályelnöke (Zubor és Horváth segítője) elmondta, mindkét versenyző megkapta az egy évre szóló olaszországi tartózkodási engedélyt, azaz nyugodt szívvel mehetnek Desenzanóba, ahol Gyertyánffy Tamás irányítása mellett készülnek majd a sydney-i olimpiára. Rajtuk kívül Gyertyánffy egy svájci és egy izlandi válogatott úszó felkészítését is elvállalta. Veszeli azt is elárulta, Horváth szerdán vagy csütörtökön utazik el Olaszországba, Zubor pedig majd akkor, ha felgyógyul.

Veszeli azt sem titkolta, kiváncsian várja az úszószövetség elnökségének írásos határozatát arról, hogy a két versenyző pontosan milyen indokok miatt nem igazolhat a Bp. Honvédba. Veszeli szerint, a határozat áttanulmányozása után megteszik a lehetséges válaszlépést.

A Honvéd akár pereskedik is Zuborékért
------------------------------------------------------------
forrás: (MTI), 1999.11.18
------------------------------------------------------------

A két válogatott úszó, Zubor Attila és Horváth Péter nem igazolhat a Honvédba, és ebből akár per is lehet, mert a budapesti egyesületnél nem hagyják annyiban a dolgot.

- Felsőbb fórumoktól, akár az ISM-től is állásfoglalást fogunk kérni fellebbezésünk elutasítása miatt, és könnyen lehet, hogy jogi úton próbálunk majd érvényt szerezni igazunknak - mondta Zubor és Horváth átigazolási kérelmének szövetségi elutasításával kapcsolatban Rátonyi Gábor, a Bp. Honvéd szakosztály-igazgatója.

Rátonyi elmondta, hogy a MÚSZ-tól érkezett dokumentum alapos áttanulmányozása után először Kunszt Gáborral, a klub ügyvezető elnökével egyeztet, az esetleges jogi lépés csak azután következhet, ha már tanácsot kértek más szakértőktől is.

- Azt reméltem, hogy az elnökség változtat végre a kőkorszaki átigazolási szabályzatán, de ez egyelőre nem történt meg - nyilatkozott Rátonyi. - Nem lenne szerencsés az olimpia előtt harcba keveredni a MÚSZ-szal, de valamiképpen válaszolnunk kell. Fontos tisztázni, hogy nem mi hívtuk a két fiút, hanem ők maguk jelentkeztek az átigazolási határidő előtti napon. Örültünk nekik, de 24 óra alatt nem lehetett szerződést bontani. Gyárfás Tamással, a Sport Plusz SE elnökével sem volt könnyű gyorsan összehozni erről a megegyezést.

Arra a kérdésre, hogy a Honvéd eleget tesz-e a szövetség kérésének, és megkeresi a klubon belül a felelőst a kialakult helyzetért, Rátonyi azt válaszolta: szerinte a szövetség a felelős.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Zubor Attila