FONTOS


 

Horváth és Zubor mégis marad a Sport Pluszban?
Gyárfás megadja nekik azt, amit a Honvéd ígért

------------------------------------------------------------
forrás: SE Nemzeti Sport 1999.09.22
------------------------------------------------------------

Horváth és Zubor ugyanis felkereste Gyárfás Tamást, a Sport Plusz SE elnökét.

-- Megtiszteltek, beszélgettünk és abban maradtunk, hogy folytatjuk -- mondta a találkozóról Gyárfás Tamás.

-- Ők kezdeményezték az összejövetelt?

-- Igen.

-- Gondolom, az anyagiakról is szó esett.

-- Megismertettek a szándékaikkal, a távozásuk okával, és elmondták, hogy a Honvédban mit nyújtanak nekik. Az igényük nem abszurd, méltányolható.

-- Magyarán, a maradás fejében megadja nekik azt az összeget, amit a Honvéd kínál?

-- Igen. Nézze, amikor mi korábban beszélgettünk, és megállapodtunk abban, hogy nem készpénzt kapnak, hanem letétbe helyezzük a járandóságukat, még nem foglalt állást az úszószövetség elnöksége arról, hogy a Gerevich-alapítványból hogyan részesednek az úszók. A gyengébb Európa-bajnoki szereplés miatt aztán kiderült, kevesebbet kapnak, abból pedig valóban nem lehet a korábbi színvonalon megélni.

Horváth és Zubor a jelek szerint visszakozik, a harmadik Honvédba tartó úszó, az olimpiai bajnok Rózsa Norbert ellenben nem volt ott a megbeszélésen. Gyárfás nem titkolja, várja Rózsa jelentkezését. Közben híre ment, hogy Horváth és Zubor kedden délután a Komjádi uszodába megy, hogy a visszatérés részleteit megbeszélje Széchy Tamással. Nem mentek el az uszodába, igaz, Széchy sem volt ott. A két vb-bronzérmes úszót sajnos nem sikerült elérnünk, ám szót tudtunk váltani Veszeli Gáborral, a Bp. Honvéd úszószakosztályának elnökével. Veszeli, az üggyel kapcsolatban csak annyit mondott: "Másképpen ismerem a történetet."

Ami tehát biztos -- és ezt senki sem cáfolja --, hogy kedden Gyárfás, Zubor és Horváth egy asztalhoz ült. A beszélgetés helyzetértékelése viszont a jelek szerint különböző. Talán egyszer a főszereplők is megszólalnak.

Gyárfás elengedi a két úszót
Horváth és Zubor levele célba ért

------------------------------------------------------------
forrás: (amler) Nemzeti Sport 1999.09.25
------------------------------------------------------------

Tüzér utcai Honvéd uszoda, csütörtök délután. Csodálatos az idő. A vízben öldöklő küzdelem zajlik a minél jobb helyekért. Az utánpótlás apraja-nagyja viaskodik egy kéttusa versenyen, s közben mit sem sejtenek róla, hogy egy emelettel feljebb mi történik.

ők teszik a dolgukat.

Horváth Péter és Zubor Attila szintén -- legalábbis ezt mondják. A Sport Plusz SE-től akarnak megválni. No és az "öregtől", Széchy Tamástól. Kacifántos ügy, annyi szent! A két sportoló, megunván a huzavonát, levelet írt Gyárfás Tamásnak, a Magyar úszószövetség és a Sport Plusz SE elnökének.

"Megérlelődött bennünk a felismerés, hogy mindenképpen edzőt kell váltanunk, ezért nyomatékkal leszögezzük, hogy ennek érdekében akarunk klubot cserélni" -- áll az irományukban. Ezt hangsúlyozzák a rögtönzött sajtótájékoztatójukon is, amelyen a Bp. Honvéd két vezetője, Rátonyi Gábor és Veszeli Gábor is jelen van. Nem titok, az úszók a Honvédba tartanak.

Oda is.

De ez utóbbit csak most tudjuk meg, noha sejtettük, hogy ez is bekövetkezhet. Horváthék ugyanis Olaszországba készülnek, ahol Széchy Tamás egykori segítője, Gyertyánffy Tamás kezei alatt folytatnák a munkát, míg az itthoni kevéske versenyen "honvédosok" lennének.

Mint kiderül: lehetnek. A beszélgetés kellős közepén Gyárfás telefonál. Nem fogok útjukba állni -- talán így foglalható össze a Rátonyival folytatott beszélgetés lényege. Jogi kérdés ide, jogi kérdés oda (a szövetség jogi bizottságának döntése alapján nem igazolhatnának át), emberileg oldják meg a helyzetet.

Gyárfás azt ígéri, hétfőn aláírják a papírost.

Mosolygósra vált így a találkozó vége.

Mégis... Muszáj utána még egyszer odamenni a kicsikhez.

Az igazi versengést nézni...

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Zubor Attila