FONTOS


 

Nem mondott le Olaszországról
Zubor a Spartacusnál edz

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2001.02.20
------------------------------------------------------------

Zubor Attila ismét tréningezik. Nagy szó ez, hiszen sokáig úgy tetszett, a váltóval vb-bronzérmes úszó különböző okok miatt felhagy a versenyzéssel. Nos, nem így történt, jelenleg Turi György vezetésével a Bp. Spartacusnál rója a hosszokat.

- Turi György ajánlotta fel, hogy ha szeretném folytatni az úszást, akkor szívesen lát a Spartacusnál - mondja Zubor Attila. - Örültem a lehetőségnek, hiszen nem akarok leállni, minden vágyam, hogy egyéniben és váltóban is jól felkészüljek a júliusi, fukuokai világbajnokságra. A Kőér utcai harminchármas medence eleinte szokatlan volt, de ennek ellenére érzem, hogy egyre inkább visszatér a formám.

Zubor tehát a Spartacusban edz, viszont továbbra sem tett le arról, hogy ismét Olaszországban, Gyertyánffy Tamásnál folytassa a munkát.

- Tamással az olimpia előtt nagyon jól együtt tudtunk dolgozni, az eredményeim is ezt igazolták, ám egyelőre nem reális, hogy kiutazzam hozzá, hiszen nincs egyesületem, és így bevételeim sincsenek - folytatta Zubor. - Mindegy, a legfontosabb, hogy van hol úsznom, amiért tényleg csak köszönettel tartozom Turi Györgynek és a Spartacusnak.

A Spartacus vezetőedzője szerint nincs miért köszönetet mondania Zubornak, közös érdek, hogy folytassa a pályafutását.

- Nekem a szívem csücske a vegyes váltó, amely Zuborral jó lehet a világbajnokságon, nélküle viszont esélytelen - értékelt Turi György. - Attila kapott egy lehetőséget, semmit sem ígértem, semmit sem kértem, a legfontosabb ugyanis az, hogy készüljön a világbajnokságra. Ez nem az én érdekem, hanem csakis a magyar úszósporté.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Zubor Attila