FONTOS


 

A magyar sprinter szerint Popov és Van den Hoogenband dönt az aranyakról
Zubor helsinki jelszava: Nekem is lehet jó napom

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2000.06.22
------------------------------------------------------------

Felértékelődött Zubor Attila Popov-verése. A magyar sprinter néhány hete Monte-Carlóban győzte le száz gyorson Popov cárt, akit a jelek szerint módfelett felbosszanthatott a Zubor-fricska, hiszen azóta megállíthatatlan. A moszkvai orosz bajnokságon 50 gyorson világcsúcsot repesztett, százon pedig alig maradt el a világrekordtól. Zubor és Popov a július 2-án rajtoló helsinki Európa-bajnokságon is összecsap. Mindazonáltal a világbajnoki hatodik helyezett magyar versenyző reális, tartja: Helsinkiben nem ő lesz Popov legfőbb riválisa.

- Való igaz, egyszer legyőztem, de semmi garancia nincs arra, hogy máskor is előfordulhat, főleg, hogy a jelek szerint bomba formában versenyez - mondja az olaszországi Descenzanóban készülő egykori Széchy-tanítvány, aki jelenleg a szintén Eb-résztvevő Horváth Péterrel együtt Gyertyánffy Tamás írányításával edz. - Az erőviszonyok alapján csak azt modhatom: Popov és a holland Van den Hoogenband az ötven és száz gyors esélyese, a harmadik hely azonban még kiadó.

- Arra pályázik?

- Utánanéztem, a svéd Frölander a tavalyi isztambuli Eb-n 49.41-gyel lett harmadik száz gyorson. Ennyi talán bennem is van. Nekem is lehet jó napom, persze ehhez az is kellene, hogy másoknak legyen.

- Popov feltámadása amúgy meglepte?

- Meg. Tavasszal nem úgy nézett ki, hogy a korábbi csúcsformájához fog közelíteni. De visszajött, ezért is kivételes klasszis.

- Kiss László szövetségi kapitány már korábban jelezte: az Eb másodlagos, csakis az olimpia hangsúlyos. Tartja a kapitányi tételt?

- Persze, alapvetően Sydneyre készülünk, de nem tagadom, Helsinkiben is szeretnék jól szerepelni. Ennek megfelelően az utóbbi napokban már kimondottan az Eb-re készülünk, jelenleg a gyorsításnál tartunk.

- Járt már Finnországban?

- Még nem, éppen ezért kiváncsi vagyok rá. Más téma, de lehet egy kérésem?

- Természetesen.

- Hallottam, hogy Egerszegi Krisztina gyermekáldás előtt áll. Biztosan tudja, korábban szoros szálak fűztek hozzá. Szóval kérem, írja meg, sok boldogságot kívánok neki a picihez. Az úszás is fontos, de a családnál nincs fontosabb...

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Zubor Attila