FONTOS


 

Zubor és Horváth az Eb-n is bizonyítani szeretne
Mindig mellettük

------------------------------------------------------------
forrás: (jánosy), A Színes Sport 2001.09.04
------------------------------------------------------------

A hazai vizeket ezúttal mellőzte Gyertyánffy Tamás. Nem is csoda, hiszen a hosszú ideje Olaszországban élő és dolgozó úszószakember mindössze két napot töltött itthon.

S jobbára hivatalos ügyeit intézte a villámlátogatás alkalmával. Azért két tanítványának Zubor Attilának és Horváth Péternek is szentelt némi időt. Annál is inkább, mert eleget pihentek a világbajnokság után, a napokban megkezdik a felkészülést.


Zubor: kell egy jó mester

- Idén új módszer szerint - mondja Gyertyánffy Tamás. - Versenyekkel készülünk a versenyekre. Az amerikai egyetemeken is ez a módi, ezt próbáljuk átvenni, persze szerényebb keretek között.

A mester elégedett tanítványaival, Fukuokában, a világbajnokságon nem sok hiányzott ahhoz, hogy felkapaszkodjanak a dobogóra. Tulajdonképpen már az olimpián is hasonló eredményt várt tőlük, ám akkor nem tették lehetővé, hogy tanítványaival együtt Sydneybe utazzon.

- Szerencsére a szövetség belátta, hogy az edzőnek tanítványai mellett a helye. A jövőben remélhetőleg mindig ott leszek Zuborék mellett a nagy megmérettetések alkalmával. Rendeződött a viszonyom a szövetséggel, így most már csak a munkára kell koncentrálnom. Zuborékban van a kellő kitartás és elszántság a folytatáshoz, így jövőre az Európa-bajnokságon már fényesebben igazolhatják kivételes képességeiket.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Horváth Péter
  Zubor Attila