FONTOS


 

Búvársport: Kaposvári siker
------------------------------------------------------------
forrás: OF, Nemzeti Sport 2004.03.02
------------------------------------------------------------

A Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE ott folytatta, ahol tavaly ősszel abbahagyta: a somogyi egyesület nyerte meg az elmúlt hat évben az uszonyos és búvárúszó klucsapatok Világkupáját, és a válogatottak sorát felvonultató társaság idén is az összetett első helyet célozta meg.

A magyarok számára az új évad a hétvégén, Szlovéniában kezdődött meg, és az Adorján SE 267 pont előnnyel szerezte meg az első helyet fehérorosz riválisa előtt. A kaposváriaknál négy számot is nyert a kétszeres Európa-bajnok Lábodi Laura, aki a forduló legjobb női versenyzőjének díját is hazahozta Mariborból. Gréczi Attila is jól teljesített: három első helyet ért el, az 50 méteres búvárúszó számban pedig új junior országos csúcsot úszott. "Szeretnénk úgy szerepelni idén is, mint a korábbiakban – mondta Kovács László mesteredző a hazaérkezés után. – A felkészülés elején járunk, vagyis egyelőre még nagyon sokat úsznak a sportolók uszony nélkül. Éppen ezért örülök a győzelemnek és bízom az eredményes folytatásban."
Az Adorján SE mellett a két évvel ezelőtti második helyezett Debreceni BK vett részt a hétvégi viadalon: a hajdúságiak főleg a nemzetközi rutinszerzés jegyében próbáltak szerencsét. A Dunaferr UBSE ezúttal otthon maradt, mert saját versenyt rendezett, az orosháziak pedig majd inkább a számukra közelebbi belgrádi Vk-fordulót részesítik előnyben. Az idei kiírás szerint egyébként nyolc fordulót rendeznek Európában, és a hagyományokhoz híven novemberben Pozsonyban dől majd el a végső helyezések sorsa.

Uszonyos és búvárúszó klubcsapatok Világkupája, 2. forduló, Maribor (11 ország, 24 csapat)
A végeredmény:
1. Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE A (magyar) 30 867 pont, 2. Dosat (fehérorosz) 30 600, 3. Torun (lengyel) 26 912, …7. Debreceni BK (magyar) 22 684, …10. Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE B (magyar) 21 626

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK