FONTOS


 

BÚVÁRSPORT. Egyiptomban edzőtáborozhatnak a válogatott érmes versenyzői
Célkeresztben a világjátékok

------------------------------------------------------------
forrás: OF, Nemzeti Sport 2004.02.07
------------------------------------------------------------

Utaznak a legjobb hazai búvárúszók, a tavalyi világversenyek dobogósai az egyiptomi szövetség vendégei lesznek február első felében, egy hetet edzőtáboroznak Afrikában. Feladatok az idén is akadnak bőven, és mivel tavaly a legeredményesebb nem olimpiai sportágak közé emelkedett a búvárúszás, a követelmények is nagyok.

"Az uszonyos és búvárúszók számára az év fő eseménye az októberi sanghaji világbajnokság lesz – mondta a Magyar Búvárszakszövetség alelnöke, Ludvigh Zoltán. – A verseny igazi jelentőségét az adja, hogy itt kell megszerezni az indulási jogot a jövő évi duisburgi világjátékokra. Számunkra ez az olimpia, így mindenképpen erős csapattal kell Kínába utaznunk, hogy minél többen kvalifikálhassák magukat. Reméljük, hogy mindehhez az anyagi háttér is adott lesz."

A szakszövetség nem csak erre az erőpróbára készül, hiszen a 2001-es felnőtt Eb után az idén júliusban a juniorok kontinensvetélkedőjét is megrendezi, méghozzá szintén az egri uszodában.

A klubcsapatok Európa-bajnoksága ebben az esztendőben Franciaországban lesz, és természetesen az idén is meghirdetik a klubcsapatok Világkupáját. Ez utóbbi sorozatot hat éve a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE nyeri, és a somogyiak most azért dolgoznak, hogy meg ne szakadjon a szép sorozat.

A tájékozódási szakág képviselőire ebben az esztendőben Európa-bajnokság vár. Balázs Péter és társai augusztusban Észtországban szállnak majd vízbe.
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK