FONTOS


 

Az úszók beszámolója Athén jegyében
Az úszók beszámolója Athén jegyében

------------------------------------------------------------
forrás: Vad Dezső, Nemzeti Sport 2004.02.06
------------------------------------------------------------

"Pillanatnyilag a váltók tagjaival együtt már harminchét szintesünk van Athénra" – újságolta Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke a csütörtök délutáni olimpiai egyeztető megbeszélésen.

A válogatási elvekkel kapcsolatban Kiss László szövetségi kapitány megjegyezte, a világ- és az Európa-bajnoki részvételhez a szövetség szigorú feltételeket szab (a döntőbe jutás lehetőségét tekintik mércének), addig a FINA olimpiai szintjei liberálisabbak. Molnár Zoltán ügyvezető igazgató a válogatási elvekkel kapcsolatban a MOB közgyűlésének állásfoglalását ajánlotta az úszóvezetők figyelmébe, e szerint minden sportolónak támogatják a nevezését, aki teljesítményével megszerzi a részvétel jogát. Az úszók esetében ez az A-szintet teljesítőknél automatikus részvételt, a gyengébb, B-szintet teljesítők közül pedig elsősorban a fiatal, reményteljes jövő előtt állókat volna helyes javasolni, hiszen Athén után 2005-ben ifjúsági, 2006-ban pedig felnőtt Eb házigazdája lesz a magyar szövetség.

Ruza József főtitkár az uszodák kedvezményes használatának évek óta húzódó megoldásában kért segítséget, elmondta: az illetékesek megértették a gondokat, s többször is ígéretet tettek a rendezésre, de minden maradt a régiben, a Hold utcában és a Sportfolió vállalatnál történő sűrűn ismétlődő személyi változások miatt az ígéret nem valósult meg. Azt is joggal kifogásolták, hogy a Bp. Spartacus szakosztálya számára kért 13 milliós előleg nem jutott el Turi György mesteredzőhöz és tanítványaihoz, mert az egyesület más, általa sürgősebbnek ítélt kötelezettségekre költötte el.
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK