FONTOS


 

Kanyóék már szenvednek
------------------------------------------------------------
forrás: Süli Róbert, Délmagyarország 2004.01.17
------------------------------------------------------------

A Duna–Tisza Muréna Búvárklub versenyzői megkezdték az alapozó munkát. Idén a felnőtteknek Kínában rendezik a világbajnokságot, míg a junioroknak Egerben az Európa-bajnokságot.

Minden az arcukra volt írva. Már az első foglalkozásokon keményen meghajtotta Gyémánt Imre mesteredző tanítványait. A Duna–Tisza Muréna Búvárklub sportolói január elején kezdték meg az idei felkészülést. Imre bácsit ismerve semmi jóra nem számíthatnak. Az egyik délutáni edzésen jártunk kint a búvárúszóknál. Kanyó Dénesék csak nagy nehézségek árán tudtak kimászni a medencéből. Alaposan elfáradtak.

– Hatalmas lendülettel vetették magukat a munkába – mondta a tréner. – Eddig lelkesen és jól dolgoznak, pedig alaposan meghajtom őket. Főként hosszabb távokat úszunk, egyelőre ez játssza a főszerepet a foglalkozásokon. A fiataloknak Egerben rendezik a junior Európa-bajnokságot. Dudás Zitának és Joszt Ádámnak óriási esélye van arra, hogy részt vehessen rajta. Számukra ez az év legfontosabb versenye. Ha mindketten megismétlik tavalyi produkciójukat, bekerülhetnek a válogatottba. Kanyó Dénes októberben Kínában indul a felnőtt világbajnokságon. Nagyon nehéz dolga lesz, hiszen a hazai búvárúszók otthon csodákra képesek, nehéz őket legyőzni.

Mellettük még az oroszok lehetnek a nagy riválisok. Szerencsére versenyzőmet a tavalyi Eb-n aratott hármas siker még nagyobb munkára sarkallja, szeretne jól szerepelni a vb-n. Székely Andrea is velünk gyakorol, számára is komoly kihívás jelent a felnőtt világbajnokság. Neki talán még nehezebb dolga lesz, mint Dénesnek, a nők mezőnye sokkal erősebb. Végig Szegeden készülünk, a klub nem dúskál anyagiakban, így nem tudunk edzőtáborba utazni. Szerencsére a sportuszodában ideális körülmények között gyakorolhatunk, itt minden feltétel adott a jó felkészülésre.
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK