FONTOS


 

Tízévesek a szentesi szenior úszók
------------------------------------------------------------
forrás: Dunás Varga Zoltán, Délmagyarország 2004.01.15
------------------------------------------------------------

A szenior úszókat tömörítő Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club a közelmúltban tartotta a 2003-as esztendőt értékelő összejövetelét. Az egyesületben már tíz éve sportolhatnak mindazok, akik a mozgást idősebb korban sem tudják, akarják abbahagyni.

– Tíz éve, 1993 novemberében több mint húsz fő részvételével alakult meg a szenior úszóklub – kezdte értékelését Pólyáné Téli Éva, az egyesület titkára –, akkor még a Szentesi Szenior Sportklub keretein belül. Rajtam kívül Berezvainé Virágos Éva, Nagy László, Mártonné Nagy Gizella, Pólya Sándor, Rózsavölgyi Gábor, Becsák János, Becsák Jánosné és Csák Zsuzsanna az alapítás óta tag. A klub életében újabb állomás volt 2000. január 26., ekkor váltunk önálló egyesületté, Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club néven. Az elsődleges célunk azóta is egészségünk megóvása. Hab a tortán, hogy versenyzünk és eredményeket érünk el.

A klubtagok sorában található szegedi, budapesti, Balaton-melléki versenyző, a jelenlegi létszám 56 fő. 2002 augusztusában a Magyar Úszószövetség megalakította a szenior albizottságot, majd 2003 januárjában megválasztották a végleges vezetőséget, melyben helyet kapott Pólyáné Téli Éva is.

A szentesi szenior úszók – a szponzoroknak, az önkormányzati támogatásnak és a pályázaton elnyert összegeknek köszönhetően tavaly tizenkilenc versenyen (tizenhat itthon, három külföldön) 304 arany-, 206 ezüst- és 99 bronzérmet szereztek. A legjobbak: Pólyáné Téli Éva 35 érem, Debreczeni Beáta 29, Kovács Imréné (ő a klub legidősebb sportolója) 28, Tar János 27, Melkhun Dezső 26 (az úszás mellett érmet szerzett még természetjárásban, asztaliteniszben, így összesen 100 medált gyűjtött!), Berezvainé Virágos Éva 25, Kovács Attila 22, dr. Bakacsi Gyula 21. A felsoroltakon kívül még harmincnégyen szereztek érmet a különböző viadalokon.

Zárszavában az előadó, Pólyáné Téli Éva a 2004-es terveket említette meg: – Az előttünk álló feladat tizenhat hazai, s három-négy külföldi szenior úszóversenyen való, hagyományainkhoz méltó sikeres szereplés.

Hallhattunk néhány nagy megmérettetésről a programból. Március 7-én a pedagógus országos úszóversenyt, május 22–23-án a IX. nemzetközi szenior úszóviadalt rendezik Szentesen. Augusztus 27-én 28-án és 29-én Gyula ad otthont a szenior országos bajnokságnak. Két új helyszín is belépett, Százhalombatta július 24-én és 25-én, Csongrád szeptember 5-én és 6-án látja vendégül a „korosabb" úszókat. A legfontosabb nemzetközi verseny az olaszországi szenior úszó világbajnokság június 3. és 10. között, de várják még a szentesieket Kassán, Szabadkán, Hallin-Tirolban is az idén.
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK