FONTOS


 

Csillaghegyen tréningezik a 100 méter pillangó rekordere
Boulsevicz: a strandról a kontinens csúcsára

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2003.08.05
------------------------------------------------------------

Boulsevicz Beatrix. Tizenhat éves, Csillaghegyről indult és jelenleg már ott tart, hogy az ifjúságiak között nincs jobb nála Európában 100 méter pillangón.


Boulsevicz Beatrix: Nagyon meglepôdtem, amikor megláttam az eredményjelzôt (Fotó: Árvai Károly)
A glasgow-i ifi kontinensbajnokságon ráadásul felnőtt országos rekorddal lett aranyérmes, ő az első magyar, aki egy percen belül tudta le a távot (59.77). A nem mindennapi produkció mögött nem mindennapi történet áll, elég ha csak azt említjük: az ifjú Európa-bajnok
a csillaghegyi strandon készül nap mint nap. Nem elírás, az ottani harminchárom méteres medencében tréningezik, ott van egy sávja, a többiben pedig a fürdőzőké a terep. Mindez szerinte egyáltalán nem zavaró.
"Miért is lenne az, én legalábbis nyugodtan tudok edzeni így is, az pedig kifejezetten feldob, hogy mindig nagy körülöttem a nyüzsgés” - mondja Boulsevicz, aki amúgy nem számított rá, hogy egy percen belül úszik Skóciában.
"Nagyon meglepődtem, amikor megláttam az eredményjelzőt. Ugyanakkor éreztem, hogy jó leszek, hiszen kétszáz pillangón csaknem három másodperccel megdöntöttem a legjobbamat, úgy lettem ezüstérmes. Az edzőm, Gyepes Lajos persze mondogatta, hogy sikerülni fog, ám én csak akkor hittem el, amikor megláttam, ötvenkilenccel kezdődik az eredményem. Ráadásul az ifjúsági Európa-bajnoki csúcsot is megdöntöttem két századmásodperccel.”
Ô a Római SE legjobbja, ami végül is nem akkora szenzáció, ha tudjuk, a Római SE összesen hat úszóval rendelkezik, más szakosztálya pedig nincsen (támogatója is egy, a Jégcsillag).

BOULSEVICZ BEATRIX
Született: 1987. február 15., Budapest
Egyesülete: Római SE
Edzôje: Gyepes Lajos, Délczeg István, Szigeti József
Legjobb eredményei: ifjúsági Európa-bajnok (100 m pillangó, 2003.), ifjúsági Eb-2. hely (200 m pillangó, 2003.), magyar bajnok (50 m pillangó, 2003.), magyar csúcstartó (100 m pillangó, 59.77, 2003.)
Boulsevicz amúgy magántanuló és mindent arra tett fel, hogy idővel ne csak az ifik között legyen aranyérmes. Nem tervez messzire, most az a legfontosabb számára, hogy ott lehessen az athéni olimpián.
"Ehhez azonban még fejlődöm kell. Az edzőim - mert Gyepes Lajos mellett Délczeg Istvántól és Szigeti Józseftől is rengeteg segítséget kapok - úgy látják, kétszáz pillangón jobbak az esélyeim. Kétségtelen, már most kettő perc tíz másodpercet tudok, amivel akár a barcelonai világbajnokságon is döntős lehettem volna. Meglátjuk…”
Főszereplőnk egyébként Óbudán lakik a szüleivel, van egy húga meg öccse, és két papagája, egy fehér és egy szürke. És példaképe is van, méghozzá Székely Éva.
"Ô volt az első nagy magyar pillangós, ráadásul személyesen is ismerhetem, hiszen télen a Komjádi-uszodába szoktunk járni, a Széles Sándor fémjelezte Jövő SC-hez - és Éva néni is a Komiban úszik. Egyszóval már beszélgettem is a példaképemmel.”

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK