FONTOS


 

A futamgyőzelem még nem ér barcelonai repülőjegyet
Válogatóverseny Balatonalmádiban

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2003.06.01
------------------------------------------------------------

Vasárnap a Balatonra figyelnek a honi hosszútávúszók, Balatonalmádiban rendezik ugyanis a júliusi, barcelonai világbajnokság válogatóversenyét (reggel 8.30-ig lehet nevezni). Mint Perlaky Gábor, a szövetség elnöke elmondta, 5, 10 és 15 kilométeren "vizsgáznak” a legjobbak.

A futamgyőzelem még nem ér barcelonai repülőjegyet, ugyanis szintidő válogat a világbajnokságra. A keret tagjai közül egyedül Barsi Claudia élvez védettséget, ő a Világkupa-versenyeken elért eredményeivel vívta ki, hogy mindenképpen ott lehet a katalán városban. A többieknek viszont úszni kell – teljes erőből.

A hírek szerint a férfiaknál Nagy-Pál Levente és Cselényi Balázs is próbát tesz, a hölgyeknél pedig Balázs Eszter, Hegedűs Diána, Lipcsei Krisztina és Vanek Margit számít favoritnak az elnök szerint. Lipcsei és Vanek eddig nem szerepelt maratonúszó-viadalokon, főleg az 50 méteres medencében ifjúsági Európa-bajnok Lipcseitől várnak sokat a szakemberek. Perlaky tartja, ha Lipcsei és Vanek megfelelően úszik a Balatonban, akkor lehetőséget ad nekik arra, hogy elinduljanak a hónap végén, Sevillában esedékes junior Európa-bajnokságon.

Az elnök amúgy már a 2006-os hazai rendezésű felnőtt Európa-bajnokságra tervez, ott maradandó produkciót vár a válogatottaktól. S ha már Magyarország rendezi az Eb-t, a honi hosszútávúszók remélik, az Európai Úszóliga (LEN) képviselői rábólintanak, hogy a Balatonban legyen a kontinensbajnokság. Gyanítható, nem lesz ellenvetésük…
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK