FONTOS


 

Mobil uszoda, esetleg kibővített harminchármas
Furcsa ötletek vetődtek fel

------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.05.11
------------------------------------------------------------

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke szerint képtelenség az a kormányzati ötlet, hogy mobil uszodát állítsanak fel a 2006-os budapesti Európa-bajnokságra – lobbiérdekek, ellentétes nézetek ütköznek, hogy a Kőér utcában vagy Lágymányoson épüljön-e fel a vadonatúj sportkomplexum, s a kabinetnek mihamarabb döntenie kell.

"A politikai szándék megvan – jelentette ki szombaton Gyárfás Tamás –, de a hozzáértés sajnos hiányzik. Mobil uszodát akkor építenek a világban, ha annak nincs stabil, állandó helye. Így történt például a Los Angeles-i olimpián is, és hasonlóra akadt már példa Bécsben és másutt is. E kényszerű megoldás azonban messze a legköltségesebb, de annyi pénzünk nincs, hogy kéthetente avathassunk medencéket, ez nem vándorcirkusz!”

A szövetség első embere hozzátette, sajnálatos, hogy bár 2002. december 31-re ígérték a végső döntést, még mindig újabb és újabb elképesztő ötleteket hallani, csakhogy az Eb időpontja kötött. A sportvezetés ennek tudatában adott engedélyt az úszószövetségnek, hogy harcba induljon a rendezés jogáért, mi több, kormánygaranciát is kaptak az uszoda felépítésére. Budafoknak, Lágymányosnak nincs fedett uszodája, ezzel szemben már olyan vad elképzelések is megfogalmazódtak, hogy a Kőér utcai 33-asból csináljanak 50 métereset, szétverve a már meglévő medencét, a magyar úszósport egyik bölcsőjét.

"Az eredeti szándék, hogy a 2005-ös junior, majd a 2006-os felnőtt Eb-nek legyen csodálatos színtere, egyre inkább elsikkad” – fogalmazott Gyárfás.
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK