FONTOS


 

Lehet, hogy Grant Hackett sem utazik el Amerikába
Az ausztrál Ian Thorpe kihagyja a csúcstalálkozót

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2003.03.29
------------------------------------------------------------

Habár korábban biztosra vette, Ian Thorpe mégsem utazik el Indianapolisba, az amerikai–ausztrál úszó-csúcstalálkozóra. A legjobb ausztrál a hírek szerint vírusos influenzával nyűglődik, bár mindez nem akadályozta meg abban, hogy az ausztrál nagymedencés bajnokságon öt számban is az élen végezzen, és 200 méter vegyesen megközelítse a kétperces álomhatárt (az eredménye így is ausztrál csúcs). Az április hatodikán esedékes összecsapás így elvesztette a legnagyobb alakját, sőt az sem kizárt, hogy a másik magasan jegyzett ötödik kontinensbeli, Grant Hackett sem utazik. Az utóbbinak kutya baja, ám ő az iraki háború miatt nem szeretne repülőre ülni.

Az ausztrál bajnokság utolsó előtti napja csupán egy meglepetést hozott, női 200 méter háton az eddig ismeretlen, mindössze tizenöt esztendős Tonks végzett az élen (más kérdés, hogy az időeredménye ezen a szinten meglehetősen halovány). A férfiaknál 50 méter gyorson a papírformának megfelelően Callus nyert, és 100 méter pillangón is a topversenyző, Huegill állhatott a dobogó legfelső fokára. A hölgyeknél Tonks mellett bajnoki címet nyert 50 méter pillangón az olimpiai bajnok Thomas és az sem okozott felhördülést, hogy 800 méter gyorson Pascoe vihette haza az aranyérmet.

Közben az amerikai egyetemi bajnokság döntője is megkezdődött a tengerentúli Auburnban – magyar szereplővel. A Kaliforniában tanuló és tréningező Eb-ezüstérmes mellúszó, Flaskay Mihály is ott volt a medencében, helyet kapott a 4x100 yard vegyes váltóban hatodik Southern California egységében.
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK