FONTOS


 

A szakma döntött: minden marad a régiben
Továbbra is használhatják a répauszonyt

------------------------------------------------------------
forrás: Orosz Ferenc, Nemzeti Sport 2003.03.07
------------------------------------------------------------

Megnyugodhat az uszonyos és búvárúszók élvonala: a nemzetközi szövetség végrehajtó bizottsága ugyanis legutóbbi, római ülésén kedvező döntést hozott számukra. Mint arról már korábban hírt adtunk, görög javaslatra felvetődött, hogy tiltsák be azt a répa alakú uszonyt, amellyel az elmúlt években ugrásszerűen javultak az elért eredmények. A legutóbbi felnőtt világbajnokságon már szinte mindenki ezt az új sportszert használta, így a változás érzékenyen érintette volna a világ élmezőnyét. A végrehajtó bizottság aztán végül úgy döntött, hogy minden marad a régiben.

"A végrehajtó testület elfogadta a szakmai bizottság előterjesztését, vagyis kifejezésre juttatták, hogy haladni kell a korral - mondta a Magyar Búvár Szakszövetség alelnöke, Ludvigh Zoltán. - A döntés értelmében 2004-ig megkötés nélkül lehet használni a répa alakú uszonyt, utána viszont arra kell majd figyelni, hogy az uszony mérete nem lehet nagyobb 76x76x15 centinél. A versenyzők tehát nyugodtan készülhetnek tovább az év fő eseményeire, ez a probléma megoldódott."
A magyarok felkészülését nehezítette, hogy csapataink a tervekkel ellentétben nem vehettek részt a februári maribori Klubcsapatok Világkupája-fordulón. A nemzetközi szövetség ugyanis megvonta támogatását a sorozattól, és senkinek sem ajánlotta a részvételt.
"A májusi kaposvári viadalt viszont nem fenyegeti veszély, ugyanis nemzetközi versenyként hirdettük meg, és ha addigra elülnek a viharok, akkor azért az itt elért eredmények beleszámíthatnak a Világkupa összesítésébe - folytatta Ludvigh Zoltán. - Sajnos még sok a bizonytalanság, nekünk is meg kell találni az arany középutat."

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK