FONTOS


 

Címlapon a Dél-Afrikában edzőtáborozó Turi-csapat
Delfinekkel táncoló magyar úszósztárok

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2003.03.06
------------------------------------------------------------

A dél-afrikai újságok címlapjára került a Turi György vezette úszóválogatott, pedig egyetlen viadalon sem indultak az Afrika déli csücskében, pontosabban Strand városában tréningező versenyzők. A címlapos történet röviden: az egyik szabadnap alkalmával a Risztov Évát és Güttler Károlyt is soraiban tudó keret a környék legelegánsabb tengerpartján pihente ki az edzések okozta fáradtságot. Ez még nem ért volna címlapot, ám az már igen, hogy a magyar úszók a tengerbe gázolva öt delfinnel találták magukat szembe. A helyiek szerint ötven éve nem láttak a part mentén delfineket ... A randevú kellemesen telt, a delfinek egyáltalán nem ijedtek meg, sőt, fél órán át játszadoztak a Turi-csapattal. Amúgy rá is fért némi pihenő a keret tagjaira, Turi szerint ugyanis emberfeletti munkát végeztek.


A háromszoros rövid pályás Európa-bajnok Risztov Éva is emberfeletti munkát végzett a dél-afrikai edzôtáborozás során (Fotó: Árvai Károly)

"Néha túlélőtábornak érezhették az elmúlt napokat, ám megérte, az edzéseredmények alapján csak azt mondhatom: tökéletesen sikerült az edzőtábor - mondja Turi György, a Bp. Spartacus vezetőedzője, akit az elmúlt esztendő alapján az év trénerének választottak. - Főleg Risztov Éva és Cseh László produkált emberfelettit, de Reményi, Güttler és Zubor is mindent kihozott magából. Két hét múlva, a budapesti felkészülési viadalon többektől azt várom, hogy teljesítsék a világbajnoki kiküldetési szintidőt" - összegzett Turi, aki elmondta, szombaton Isztambul érintésével érkeznek haza.

Agyvérzést kapott

Honolulu. A Hawaii Egyetem úszóedzésén életét vesztette egy 18 éves diák, miután elájult a medencében. Az iskola csapatában sportoló fiú, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, az orvosi diagnózis szerint agyvérzést kapott, és már nem lehetett megmenteni.
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK