FONTOS


 

Veszélyben a százhalombattai bázis
------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.02.27
------------------------------------------------------------

Gond van Százhalombattán, az úszósport is veszélybe került a város tartozása miatt. Mint ismeretes, Százhalombatta 930 millió forinttal tartozik a MOL-nak, a megállapítottnál ennyivel több iparűzési adót hajtottak be a cégen. Fizetni pedig kell… Nem véletlen tehát, hogy felvetődött, lebontják a városi uszodában a nyitott ötvenes medencét befedő sátortetőt, annak üzemeltetése ugyanis a téli időszakban enyhén költséges mulatság. Vízi Csaba, a százhalombattai úszóbázis vezetőedzője reméli, sikerül megmenteni a létesítményt.

"Több mint ötszáz úszónk van, évről évre egyre jobban fejlődünk, pályázat útján nem is olyan régen nyertünk hat és fél millió forintot, hogy az elektromos időmérő-berendezést is beszereljük. Így pedig már nemzetközi versenyeket is rendezhetnénk az ötvenes medencében. Ha viszont lebontják a sátortetőt, ősztől tavaszig megbénulna ez az alapsportág Százhalombattán. Bízom benne, hogy az illetékesek megoldják, hogy ne essen szét a tizenkét éve szisztematikusan felépített műhelyünk” – összegzett Vízi Csaba.

Szabó Attila, a százhalombattai önkormányzat ifjúsági és sportbizottságának vezetője elmondta, a város és a megye öszszefogásával – és különböző pályázatok útján – megpróbálják előteremteni az üzemeltetés költségeit.
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK