FONTOS


 

Tiszteletbeli tagok lehetnek a paralimpiai bajnokok
Az úszószövetség lépett

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2003.02.11
------------------------------------------------------------

Nem tegnap történt, ám csak most kapott hírverést. A lényeg: a paralimpiai úszóbajnok Pásztory Dórával meglehetősen modortalanul bántak. Előbb taggá fogadta a Pécs-Baranyai Olimpikonok Klubja, majd később közölték vele: igaz, hogy ők kérték fel tagnak, ám a jövőben nem számolnának vele. Ha úgy alakul, meghívják egyszer-egyszer, ám a tagság a paralimpikonoknak nem jár. Sokkoló ...
A történet a Magyar Úszószövetség vezetőségének fülébe is eljutott. Nem csoda tehát, hogy Gyárfás Tamás, a szövetség elnöke intézkedett. Mint közölte, a márciusi közgyűlésen indítványozni fogják, hogy az összes úszó paralimpiai bajnok - így Pásztory Dóra is - a szövetség tiszteletbeli tagja lehessen. Nemes gesztus. Mindezzel Pásztory is egyetért:
- Örülök az úszószövetség lépésének, ami számomra több mint gesztusértékű. Biztos vagyok benne, ez a döntés is elősegíti azt, hogy idővel nem csupán a nagyvilágban, hanem itthon is egyenrangúan kezelik majd a paralimpikonokat az olimpikonokkal. A Magyar Úszószövetség döntése irányadó lehet a hazai sportéletnek, hogy miképpen viszonyuljon a parasporthoz, a parasportolókhoz - összegzett Pásztory, aki bár Pécsett rossz élménnyel gazdagodott, nagy népszerűségnek örvend Baranyában. Ennek jele, hogy a Dunántúli Napló olvasói - a kosárlabdázó Iványi Dalma előtt - a megye legnépszerűbb női sportolójának választották meg.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK