FONTOS


 

Turi György szerint megnyugtató a spartacusos klasszis pillanatnyi formája
Risztov Éva: tart a lendület

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2002.11.20
------------------------------------------------------------


Turi György, a Bp. Spartacus vezetôedzôje derűlátó a Berlinben négy Eb-ezüstöt nyert Risztov Éva (képünkön) edzésmunkáját látva
Risztov Éva a jelek szerint megállíthatatlan, a berlini nagymedencés Eb után a december 12-én kezdődő riesai rövid pályás Európa-bajnokságon is megcélozza a dobogót. A német fővárosban négy ezüstérmet nyert, az viszont még kérdéses, hogy a szintén németországi Riesában hány medálig jut. A formájával mindenesetre nincs gond, habár rövid pályán az utóbbi években egyszer sem versenyzett, múlt szombaton, a zalaegerszegi rövid pályás vidékbajnokságon két országos csúcsot is repesztett, 200 pillangón, valamint 200 gyorson minden idők legjobb magyar eredményére volt képes. Risztov amúgy - a többi válogatott kerettaggal együtt - a zalai viadal után visszatért Balatonfűzfőre, ahol vasárnapig edzőtáborozik. Turi György, a Bp. Spartacus vezetőedzője (az ő keze alatt dolgozik Risztov is) a Hódmezővásárhelyről származó klaszszis edzésmunkáját látva mindenképpen derűlátó.

"Zalaegerszegen úgy álltak rajthoz a versenyzők, hogy előző este még egy kőkemény edzést vezényeltem. Nem kaptak könnyítést, egyetlen centivel sem úsztak kevesebbet, mint máskor. Az erőltetett menet ellenére jól teljesítettek, így Risztov Évi is, akiről továbbra is csak azt mondhatom: ő az az úszó, aki nem ismeri a lehetetlent. A vidékbajnokságon két országos csúcsot is úszott, ráadásul az edzéseredményei jobbak, mint amit nyáron produkált. Elégedett vagyok vele, és bízom abban, hogy a rövid pályás Európa-bajnokságon is kihozza magából a maximumot" - vélekedett a tréner.

Turi berlini programot állított össze Risztovnak, Riesában is 400 méter gyorson, 800 gyorson, 200 pillangón és 400 vegyesen áll rajthoz. Turi amondó, mindent megtesznek, hogy a berlini ezüstök után aranyat leljenek a 25 méteres Európa-bajnokságon.

Risztov mellett gyaníthatóan Zubor Attila is ott lesz az Eb-n. A váltóval vb-bronzérmes úszó Turi szerint elképesztő mennyiségű munkát végez a balatonfűzfői napok során, aminek a jövő évi barcelonai világbajnokságon mindenképpen meglesz az eredménye. Persze a Bp. Spartacus vezetőedzője Riesában is döntős helyezést vár a sprintertől. A hírek szerint ott lehet a riesai csapatban Reményi Diána és Cseh László is - Kiss László szövetségi kapitány pénteken hirdet keretet -, gyorsan tegyük hozzá: nem érdemtelenül. Turi szerint mindketten kifogástalan munkát végeznek az edzőtáborban.
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2002

KÉPEK

 

 
LINKEK