FONTOS


 

Zubor Turival, Horváth Egressyvel dolgozik tovább
Szétesett a nagy hármas

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2002.10.18
------------------------------------------------------------


A 100 gyorson világbajnoki ötödik Zubor Attila ezután Turi György irányításával készül (Fotó: Danis Barna)
A nagy trió immár a múlté, az Olaszországban élő Gyertyánffy Tamás a továbbiakban nem tud együtt dolgozni Zubor Attilával és Horváth Péterrel. Szó sincs vitáról, haragról, sértődöttségről, az élet hozta a váltást. Gyertyánffy ugyanis olyan állásajánlatot kapott, amire nem mondhatott nemet. Eddig Descenzanóban dolgozott - ott foglalkozott a Horváth, Zubor kettőssel -, ám az új állomáshelyére, Imolába már nem követhették a tanítványai. A nem is olyan régen mesteredzővé választott tréner a Formula-1-es futamairól híres város úszóklubjában kapott katedrát, nem az edzések levezénylése lesz a feladata, hanem az alá tartozó tíz edző irányítása.
És, hogy mi lesz az egyaránt vb-bronzérmes kettőssel? Nos, információink szerint a 100 méter gyorson világbajnoki ötödik Zubor Attila ezentúl Turi György vezetésével a Bp. Spartacus uszodájában tréningezik majd. Mindez nem újdonság számára, hiszen Gyertyánffy mellett az utóbbi időben Turi készítette fel a világversenyekre. Horváth Péter esete tűnt nehezebbnek, ám a jelek szerint ő is talált magának edzőt. A Sport Plusz vb-hatodik hátúszója a jövőben az OSC-nél dolgozó Egressy János segédletével készül fel a világversenyekre.
Kiss László szövetségi kapitány tartja, az edzőváltás egyik versenyző szereplésére sem hat majd ki, mint elmondta: Turi György felkészültsége mindenki előtt ismert, a fiatal Egressy pedig a kapitány szerint az új edzőgeneráció egyik legtehetségesebb tagja (nem mellékesen a sokra hivatott hátúszó, Rudolf Roland is az ő tanítványa).
És ha már Turi György ... A Bp. Spartacus vezetőedzője jelenleg Amerikában, pontosabban Phoenixben tartózkodik, Kovács Ágnes felkészülését ellenőrzi. Az úttól nem kevesebbet remél, mint hogy Kovács a jövő évi barcelonai világbajnokságon ismét a régi formáját mutassa. Rá is férne, hiszen ismeretes, a berlini Európa-bajnokságon egyszer sem került dobogóra. Mondani sem kell, nem ehhez szoktunk ...
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2002

KÉPEK

 

 
LINKEK