FONTOS


 

Az ötvenéves klubot ünnepelték
Születésnapos Spartacus



A Spartacus élô legendája, az ötszörös olimpiai aranyérmes Egerszegi Krisztina is emlékplakettet kapott az egyesület vezetôitôl, Andó Sándortól és Pazár Sándortól (Fotó: Meggyesi Bálint )
Ötven esztendő. Kilenc olimpiai bajnoki arany, tizenkét világbajnoki cím, számtalan Európa-bajnoki diadal. Ez a születésnapos Bp. Spartacus ragyogó mérlege. Egerszegi Krisztina, Kovács Ágnes, Molnár Endre, Csom István, Jónyer István, Klampár Tibor, Növényi Norbert - az egyesület kiemelkedő aranyemberei. Közülük csütörtökön délután a Pataky Művelődési Központban is sokan ott voltak, itt tartotta ugyanis születésnapi ünnepségét a fél évszázados klub. Az összejövetelen előbb Pazár Sándor - aki 1966 óta az egyesület elnöke - ismertette az elmúlt ötven esztendő kronológiáját, majd Andó Sándor társaságában emlékplakettet nyújtott át az arra érdemeseknek.
Ötven esztendő. Kilenc olimpiai aranyérem. És bár ha a kőbányai önkormányzat nem támogatná a klubot, tán az ötvenegyediket sem érné meg, van esély rá, hogy két év múlva meg lesz a tizedik ötkarikás bajnoki cím is. Risztov Éva is a Szpari versenyzője ...

SE, Nemzeti Sport 2002.09.27

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2002

KÉPEK

 

 
LINKEK