FONTOS


 

Elkészült a 2006-os Eb uszodájának látványterve
A vártnál gyorsabb fejlődés


Az olimpiai felkészülési egyeztető megbeszélések az úszók és a szinkronúszók tájékoztatójával folytatódtak a Flamenco Szállóban. A megbeszélésen Vass Károly, a Sportfólió ügyvezető igazgatóhelyettese és Füleky András, a sportminisztérium főosztályvezetője is jelen volt. Vass Károly bejelentette, hogy a szövetségnek mielőbb szerződést kell kötni az uszoda használatára a Nemzeti Sportuszoda új vezetésével. Közölte, hogy a Sportfólió megvásárolta a fűzfői uszodát, ahol nemcsak a felkészülést folytathatják, hanem további fejlesztéssel edzőtáborokat is tarthatnak majd. A Komjádi uszoda kisebb felújításához is hozzákezdenek és elkészült a 2006-os Eb tervezett színhelyének, a budapesti olimpiai uszodának látványterve is.
Az úszószövetség képviselői - Ruza József főtitkár és Kiss László szövetségi kapitány - az általános előretörést, azt a tényt, hogy a berlini Eb-n 17 versenyző egyéni csúcsot állított fel, a tehetséges fiatalok vártnál gyorsabb fejlődésével és az edzők nagyon örvendetes szemléletváltozásával indokolták. Részletesen beszéltek a rövid pályás versenyeken való indulás szükségességéről. Edzési lehetőséget a KSI 25 méteres uszodájában igyekeznek teremteni. A távolabbi jövőt illetően a Lejtő úti medence sátortetős befedéséről is szó lehet. Örömmel fogadták Molnár Zoltánnak, a MOB ügyvezető igazgatójának közlését, hogy a 400 milliós póttámogatás első százmilliós részletéből az úszók rövidesen négymilliót kapnak.
Dr. Kausz István olimpiai bajnok sebész főorvos, a válogatott keret orvosa a világversenyeken végzett jelenlegi doppingellenőrzéssel kapcsolatos aggályait hangoztatta. A magyar szövetség teljes mértékben támogatja Kausz fővorvos javaslatát, miszerint minden nemzetnek legyen lehetősége arra, hogy javasolja egy-egy versenyző doppingellenőrző vizsgálatát.
A szinkronúszóknak Szimandl László elnök tájékoztatója szerint továbbra sincs elegendő vízfelületük a kűrök gyakorlására. Az idei nemzetközi szereplés alapján véleményük szerint csak párosban harcolhatják ki a magyarok a részvétel jogát a 24-es olimpiai mezőnyben. Molnár Zoltán a kvalifikációs versenyekre felkészüléshez az eddiginél hatékonyabb támogatást ígért.

VD, Nemzeti Sport 2002.09.21

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2002

KÉPEK

 

 
LINKEK