FONTOS


 

Neil Walker rekordját törölte 50 méter háton
Matt Welsh: világcsúcs


Matt Welsh parádés teljesítménnyel kezdte a rövid pályás szezont, az ausztrál hátúszó hazája rövid pályás bajnokságán megdöntötte az 50 méteres táv világrekordját (23.31). A korábbi csúcsot az amerikai Neil Walker tartotta (23.42), a tengerentúli úszó még kétezerben, az athéni világbajnokságon alkotott maradandót. Welshre már ráfért némi öröm, hiszen az utóbbi időben többször is meggyűlt a baja a versenybírókkal.

A manchesteri Nemzetközösségi Játékokon 200 méter háton korai rajt miatt zárták ki, a jokohamai Csendes-óceáni bajnokságon pedig azért került partra, mert a százas döntő rajtja után az engedélyezett tizenöt méter helyett tovább tette meg víz alatt a távot.
A rövid pályás ausztrál bajnokságon amúgy nem indult Ian Thorpe - elterjedt, hogy idővel Monte-Carlóba költözik -, a nagyágyúk közül viszont rajtkőre lépett Michael Klim (200 méter gyorson nyert) és Geoff Huegill is (100 méter pillangón nem talált legyőzőre).

Tanfolyam és konferencia

Budapest. A Magyar Úszószövetség és a Testnevelési Egyetem Továbbképző Intézete úszóoktatói tanfolyamot szervez sportoktató végzettséggel rendelkezők számára a Testnevelési Egyetemen. A tanfolyamra (szeptember 26-27.) a 356-59-66-os faxszámon vagy levélben (Testnevelési Egyetem Továbbképző Intézete, 1123, Bp., Alkotás u. 44.) lehet jelentkezni. Ugyancsak a TE lesz a helyszíne az úszásoktatás időszerű kérdéseivel foglalkozó konferenciának (szeptember 28., 9.30, aula), amely során a testnevelőtanárok és edzők úszóoktatói licencet szerezhetnek.

SE, Nemzeti Sport 2002.09.04

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2002

KÉPEK

 

 
LINKEK