FONTOS


 

Turi György: az edzéseredmények nagyságrendekkel jobbak a tavalyinál
Tréning a magyar tengernél

A jelek szerint a Balaton továbbra sem ontja a halakat. Legalábbis a minap Balatonalmádiban, a magyar úszóválogatott szálláshelyéül szolgáló - amúgy minden igényt kielégítő - Glass Hotel előtti partszakaszon nem sok sikerrel járt a Turi György, Güttler Károly kettős. A kikapcsolódásnak szánt házi horgászversenyt mindössze 1-0-ra nyerte a Spartacus vezetőedzője, egy hatvancentis angolna hozta meg számára a sikert.

Persze a válogatottak nem horgászni mentek a magyar tengerhez, a tíz fős keret a balatonf?zfői uszodában napi két edzéssel készül a júliusi, berlini Európa-bajnokságra. Persze néhány napja még nem ezt tervezték, ám az athéni edzőtáborozást a görög fővárosban is riadalmat keltő rejtélyes vírusfertőzés maitt le kellett mondani. Így került a csapat az Akropolisz lába helyett a Balaton partjára.

"Természetesen jobban örültünk volna az athéni útnak, ám nincs okunk panaszra, a balatonalmádi szállás tökéletesen megfelel, és a fűzfői uszoda is kiváló helyszín. Ami a legfontosabb: minden versenyző remekül dolgozik, az edzéseredmények nagyságrendekkel jobbak, mint tavaly ilyenkor, ez pedig derülátásra ad okot. Risztov Éva például olyan edzésidőket úszik, amit néha már magam sem hiszek el, de ugyancsak elégedett vagyok Güttler Károlyal, Zubor Attilával és a többiekkel is, így például Taray Katalinnal, aki első alkalommal van velünk." - összegzett Turi, aki a tíz fős keretből a nyolc spartacusos úszóra felügyel (a Jövő SC két tehetségét, Gyurta Dánielt és Molnár Ákost Széles Sándor irányítja).

Turi szerint egy gond van csupán, az athéni út törlése miatt nem lehetnek ott a hagyományos Akropolisz-kupán, ahol Risztov például az olimpiai bajnok ukrán Klocskovával csaphatott volna össze, Zubor pedig a holland Pieter van den Hoogenbanddal.

Persze így sem marad felmérő nélkül a keret, hiszen mint Kiss László szövetségi kapitány elmondta, a székesfehérvári úszószövetség vállalta, hogy a válogatottak kedvéért tart egy versenyt szombaton délután.

"Örülök a fehérváriak felajánlásának, remélem, hogy komoly riválisok nélkül is maradandót alkotnak a keret tagjai a szombati viadalon." - vélekedett Kiss László.

A válogatotthoz kapcsolódó hír, hogy az olimpiai bajnok Kovács Ágnes kedden érkezik Budapestre - a hírek szerint sikeresen zárta a tanulmányait a phoenixi Arizona State University hallgatójaként - és a jövő héten ő is bekapcsolódik a csapat munkájába.

Rövid pályás brazil bajnokság, Rio de Janeiro

Férfiak. 200 m mell: 1. Tomazini 2:10.47. 100 m vegyes: 1. Meolans 55.72

Nők. 1500 m gyors: 1. Ribeiro 16:13.64. 200 m pillangó: 1. Bardach 2:11.33

SE, Nemzeti Sport 2002.05.07

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2002

KÉPEK

 

 
LINKEK