FONTOS


 

A halálos vírusveszély miatt marad el az edzőtábor
Nem utaznak Athénba

Szerdán még úgy volt, hogy szombattól Görögországban, pontosabban Athénban edzőtáborozik a magyar úszóválogatott. Nos, nem fog, Kiss László szövetségi kapitány ugyanis csütörtökön lemondta az utazást és ennek megfelelően a hagyományos Akropolisz-kupán sem indulnak Güttlerék. Hogy miért is? Görögországban, így Athénban is egy rejtélyes vírus szedi áldozatait, több mint harmincan betegedtek meg és hárman meghaltak a szívizomgyulladással járó fertőzésben.

- A külügyminisztériummal, az athéni magyar nagykövetséggel és a Görög Úszószövetséggel is konzultáltunk, ez alapján döntöttünk úgy, hogy lemondjuk az edzőtábort - mondja Kiss László. - Az óvodáktól az egyetemekig, minden tanintézményt bezártak Görögországban, és ami a legfontosabb, Athénban az összes uszoda bezárta a kapuit.

- Az athéni edzőtábor a berlini Eb-felkészülés alappillére volt...

- Igen, és mindenképpen új helyszín után kell néznünk. Mivel rövid az idő, így most azon dolgozunk, hogy Balatonf?zfőn tudják fogadni a válogatottakat. Ami szintén gond, hogy az Akropolisz-kupán komoly riválisok ellen mehettek volna medencébe a versenyzőink, abban az időpontban viszont sehol sincs hasonló színvonalú viadal.

- Erre mondják, hogy patt...

- Elsőre a kecskeméti Vízm?-kupára gondoltam, ám kiderült, hogy az a verseny is elmarad. Úgy látszik, ez egy ilyen nap... Így most nincs más megoldás, az edzőtábor végén F?zfőn tartunk egy felmérőt.

- Nem tart attól, hogy ez a hercehurca hatással lesz a berlini szereplésre?

- Remélem nem. Nehéz helyzetbe kerültünk, de Athénról le kellett mondanunk. Belegondolni is rossz, mi lett volna, ha valaki megbetegedik a csapatból...

Felmérő az osztrákoknál

BÉCS. Péntektől vasárnapig az osztrák fővárosban szerepelnek a honi úszók, a jobbára az ifjúsági Európa-bajnokságra készülők mellett a berlini felnőtt Eb-n is érdekelt Bodrogi Viktor és - ha elfogadják az utólagos nevezését - Zubor Attila is rajthoz áll

A csapat. Férfiak: Zubor Attila, Bodrogi Viktor, Bodor Richárd, Papp Viktor, Mészáros Gergely, Kiss Boldizsár, Tóth Pál, Bunda Máté, Szabó Zsolt, Gercsák Balázs, Sallai Márk, Molnár Ákos, Gyurta Dániel. Nők: Molnár Viktória, Boulsevicz Bea, Papp Renáta, Nagy Réka, Urbán Kata, Prohászka Ágnes, Czakó Andrea, Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn, Pálmai Andrea, Jakabos Zsuzsa, Balogh Vanessa.

Sal Endre, Nemzeti Sport 2002.04.26.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2002

KÉPEK

 

 
LINKEK