FONTOS


 

Olaszországba utazik a válogatott keret
Magaslati hangolódás

Nincs megállás, január tizenkilencedikén Olaszországba, pontosabban a kétezer méter magasan található Val Senalesbe utazik az úszóválogatott keret. Mármint azok, akik nem a tengerentúlon tanulnak és tréningeznek. Az itthon versenyzők nyolcfős együttese két hetet tölt majd a magaslati edzőtáborban, ahol az úszás mellett némi síelés is szerepel a programban.

"Komoly alapozó edzőtáborozásról van szó. Hajnalban két óra úszás, majd gimnasztika, utána síelés, este pedig ismét úszás. A korábbi évek tapasztalatai alapján mondhatom, esténként senkinek sem kell altatót adni, szinte beesnek az ágyba" - mondja Kiss László szövetségi kapitány.

A kapitány szerint tökéletes körülmények között készülhet majd a csapat, a szálloda minden igényt kielégítő - elég, ha csak azt említjük, hogy az úszóedzéseket is ott végezhetik -, nem véletlen, hogy Val Senalesbe jár edzőtáborozni a német és a lengyel válogatott is.

Az olaszországi, magaslati tréningek után - erre is régen volt példa - melegégövi edzőtábor is helyet kap a programban. Februárban Dél-Afrikában és Cipruson edzenek a honi legjobbak.

"Tavaly is délre ment a keret, egészen Dunaújvárosig... Szerencsére most az úszószövetség megteremtette a komolyabb, melegégövi táborozás lehetőségé" - folytatta Kiss.

Noha a Val Senales-i csapatra még rá kell bólintania az úszószövetség elnökségének, a kapitány szerint véglegesnek tekinthető a keret. Ezek szerint Güttler Károly, Risztov Éva, Cseh László, Reményi Diána, Lipcsei Krisztina, Szabó-Szepesi Nikolett (mind Bp. Spartacus), Bodrogi Viktor (Százhalombatta), Rudolf Roland (OSC) és Molnár Viktória (Dunaferr) utazhat Olaszországba. Az edzői stáb pedig: Turi György, Vízi Csaba, Egresy János, valamint Bacsa István gyúró.

SE, Nemzeti Sport 2002.01.11

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2002

KÉPEK

 

 
LINKEK