FONTOS


 

Athéni döntőről álmodik a jövő úszóreménysége
Hosszas napok

Aligha ismerik Gyurta Dánielt. Egyelőre, mert néhány év múlva talán éppen az ő nevétől lesz hangos a magyar sportsajtó. Az úszószakemberek máris Egerszegihez, Darnyihoz vagy éppen Kovács Ágihoz hasonlítják. Pedig még csak 12 éves.

Igaz, a közelmúltban 200 mellen 2:19:52 percet ért el, s ezzel a kimagasló eredményével letette a névjegyét. Dani ideális tanítvány, tehetséges és nagyon komolyan veszi az edzéseket. A szülei négyéves korában vitték le az uszodába, hogy megtanuljon úszni. Két éve került az Előréhez, azóta veszi igazán komolyan a sportolást.


Faltól falig...

- Pontosan be van osztva minden napod. Jut idő a barátaidra, játékra?

- A barátaim az uszodában vannak, így sokat találkozunk. Szabadidőmben pedig kirándulni szoktam a szüleimmel és az öcsémmel. Gergő is úszik, nagyon jól, most javított meg egy 25 éves országos korosztályos csúcsot 1500-on.

- Kivülálló számára unalmas faltól falig róni a hosszokat...

- Soha nem éreztem úgy, hogy elegem van. Szeretek úszni, és nem csak azért, hogy győzzek, egyszerűen jó csinálni. Jobb mint otthon ülni a tv előtt, és nagyon jó a dobogón állni... A legtetején.

- A napokban két hétre Dél-Afrikába utaztok, voltál már hasonló edzőtáborban?

- Ilyen messze és ilyen szép helyen még nem jártam soha. Talán lesz egy kis időm a sok edzés mellett a várost is megnézni.

- Mit szeretnél elérni az úszással?

- Athénban az olimpián döntőbe kerülni kétszáz mellen.

Majd halkan, alig hallhatóan hozzáteszi, ha jól megy, százon is!

fr, A színes Sport 2002.02.27

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2002

KÉPEK

 

 
LINKEK