FONTOS


 

Gáspár Ervin emlékverseny Békéscsabán

A hét végén, szombaton délután és vasárnap délelőtt rendezik meg negyedik alkalommal Békéscsabán a Gáspár Ervin szenior úszó emlékversenyt. A kétnapos nemzetközi viadalra az előzetes nevezések szerint csaknem húsz klub, mintegy kétszáz időskorú úszója érkezik a városba.

A viharsarkiak egykori remek edzője, Gáspár Ervin nem egy válogatott szintű úszót nevelt fel. Egykori tanítványai közül ezúttal is rajtkőre lép a volt profi válogatott és szenior világbajnok, Juhászné Tóth Margit. A volt mester előtt adóznak az egykori úszók, az idén mintegy kétszázan, akik összesen huszonnégy egyéni- és váltószámban mérik össze tudásukat. A tizenhat hazai klub résztvevői közül a legtöbben nem is egy versenyszámban igyekeznek célba érni, hanem több számban is, így több mint ezer rajt lesz az Árpád fürdő sátortetős, ötvenes versenymedencéjében.

A legfiatalabb résztvevő 25, a legidősebb jóval a nyolcvanon túli lesz, így rajtkőre lép az ugyancsak szenior világbajnok pécsi Kovács György is, aki jócskán elmúlt nyolcvan esztendős. De ott lesz a profiként Európa-bajnoki bronzérmes hátúszó, sokszoros szenior kontinens- és világbajnok dr. Csikány József is, aki egyben a Budapesti Szenior Klub vezetője és versenyzője. De számtalan egykori hazai olimpikon is megtiszteli a Gáspár Ervin-emlékversenyt a hét végén.

Vetési Péter, Sporthírek 2001.03.09

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2001

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2001